Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Skipper ST 150 4T 2002 by Challenbeen
challenbeen:
Dizanje ulja i lickanje ljubimaca.
challenbeen:
Stavljena je konačno guma na nogaru ovaj tjedan, ja sam prezadovoljan što sam konačno kompletno servisira skuterić, sav je kompletan, naprijed nove led žarulje, ovo ono... savršeno... no nešto me lagano kopalo sa kuferom... unutra je bilo malo ružine... i jednostavno sam htio to riješiti ... kopalo mi se danima po glavi i stari mi kaze daj skini kufer, stavi ga sastrane pa kad bude potrebno, stavi ga opet na njega i peglaj dalje. Nije prošla minuta, ja sam već izvukao skipper vani i počeo izmesariti i masakrirat šarafe koji su zapekli. koristio sam ove samo zatezna kliješta i uspio sam ih nekako ošarafit. Kako sam počeo sve vadit van, želudac mi se okrenio kad sam vidio ovu ružinu u nosaču kufera. Nije mi bilo ni drago vidit ovu ružinu koja je probila preko plastifikacije koja je na repu samog skippera... svi šarafi će doć novi, M6 navoj, uključujući i podloške te šajbice. Pošpricao sam ovu zaružinavu strahotu sa antirust sprejom, malo i wd-om, pa ako uhvatim volje, možda kasnije i krenem brusiti lagano to...
challenbeen:
Kako je trenutno sa Skipperom gotovo sve savršeno, servisirano i zamijenjeno sve što se moglo da se skuter učiti odličnim za vidit, primijetio sam da mi skuter neće da vuče brže od 100 osim nizbrijeg... slabije vuče i slično... odlučio sam zato otvoriti deklo, i skinuti variomat da vidim rolice i klizače. Pregledom sam skužio da su rolice 1 gram teže nego prve koje su došle sa njime. Odučio sam vratiti nazad stare rolice koje su bile u odličnom stanju, te je konačno skuter živnio. Provozao sam ga, vuče sad bez problema i mašina se čuje da je "zdravija". Barem po mom zapažanju. Naravno, provozan, testiran. Spreman za divljanje!! o daa!!
challenbeen:
Lagano se odrađuju sitnice na skuteru, točnije kuferu. Kupio sam nove prokromske šarafe koje će zamijeniti stare koje su zaružinali i jedva bili izvučeni van. Ona zaružinali nosač što drži kufer stabilno je obrušen, pobrušen i evo lagano ga nekidan prošao špric kitom, pa i zlatnom metalic bojom za felge, pošto je vani bilo izuzetno hladno, bacao sam u nekoliko puta boju, a na nekim se mjestima i razvodnilo od hladnoće haha. Uskoro više fotki. :headbang:
challenbeen:
Što se mene tiče, kufer je kompletiran i završen.. ali...
Uspio sam skinuti ovaj željezni dio i krenio sam sa brušenjem. Sve mi se čini da ću poslat ovo na pjeskarenje.
I skuzim onda ovdje napuknuće, a čini mi se kao da je plastika istrunula? do dobro... nastojat ću to poporaviti u skoro vrijeme kako ovo budem završavao.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju