Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Polini 70 specijala?
mic:
Pozdrav ekipa,
Frend je dovukao aeroxa sa Polini 70 kitom od lijevanog željeza. Lik od koga je uzeo skuter je tvrdio da je kit novi ali kad sam otvorio mašinu vidljivi su znakovi pregrijavanja/ribanja. Cilindar nema tolikih riseva ali na jednom mjestu ima sljepljenog aluminija od klipa. Klipu nema pomoći.
Malo sam pretraživao po forumu i nisam uspio pronaci neku temu gdje je netko bušio i honovao ovaj cilindar. Je li itko to pokušao i može li se uopće? Postoji li klip veći od 47.6mm koji bi odgovarao?
Vidim da glava ima rub koji točno sjeda u cilindar pa me zanima bi li funcioniralo kad bi se razbušio cilindar ili bi nastradala gumena brtva?
Radi se o ovom kitu: https://www.maxiscoot.com/en/product/polini-cylinder-kit-sport-70cc-cast-iron-yamaha-aerox-mbk-nitro-20788
Ne želim bit padobranac sa pitanjima ovakvim ali volio bi cuti vasa misljenja i iskustva :toothy9:
matija84m:
Pa mora postojat klip za specijalu. Cilindar se potokari i honuje i to je to.
Ali ako cilindar nema riseve. Nego kazes da ima tragove aluminija od klipa, znaci da je samo zaljepil. U tom slucaju mozes malo osmirglat taj aluminij sa cilindra i ubacit novi klip i karike iste dimenzije, bez brusenja i tikarenja na vecu mjeru.
Daj slike cilindra i djelova ovdje u temu pa ce ti se lakse pomoc.
mic:
Cilindar ima riseva, ali mnogo manje nego na klipu. Zaboravio sam napomenuti da cilindar ima rub na vrhu koji se može osjetiti po prstom tako da bi se usudio reći da ne bi išla ova metoda čišćenja cilindra i ubacivanja novog klipa.
Na slikama klipa se vidi da su svi risevi na usisnoj strani, a na strani ispuha su risevi zanemarujuci. Lik je rekao da je pokušao staviti gljivu ali nije znao da tada treba ići odgovarajuca dizna pa pretpostavljam da je do ovog pregrijavanja došlo zbog siromašne smjese. Karb je 21 i vozio je sa 80 glavnom diznom kad je stavio gljivu.
Koja bi bila sljedeća mjera klipa? 47.8mm?
Oštećenja na cilindru nisam mogao precizno slikati.
matija84m:
Onda specijala. Potrazi veci klip koji ima u ponudi. Ako je ovaj 47.6mm onda bi specijala bila 48mm
Ali probaj za pocetak taj cilindar dobro izmjerit da se uvjeris u stvarnu mjeru.
igor.sb:
Krivo, odi na polini stranicu, naci ces ispravne informacije
Original klip je 47, specijala je 47,4, imas kat kod, sve ti pise
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju