Tehnički kutak > Styling skutera
brušenje i bojanje plastika
Dragster 50:
Ako si dobro pripremio plastike, tj ako si radio sa finijim papirom od 220, bit će ti dosta i filer. Nakon šmirglanja ne trebaš čistiti sa antisilikonom jer su sve masnoće skinute samim šmirglanjem. Nemoj koristiti nikakve kemije za skidanje boje, jer ti oteža posao 5 puta, vjeruj, ja sam pojeo g#vn%. Ako komplet plastike odjednom farbaš, ne trebaš čekati ništa, na ovoj temperaturi, dok završiš sa zadnjom, vraćaš se na prvu. Ja sam nedavno sa filerom odradio i pjeskarenu ramu, felge, deklo, obje vilice, a i sve komplet plastike pošmirglane 120- 1000
mic:
--- Citat: ---Nakon šmirglanja ne trebaš čistiti sa antisilikonom jer su sve masnoće skinute samim šmirglanjem
--- Kraj citata ---
Sa ovim se ne bih složio ali valjda svatko radi kako njemu paše. Antisilicone je odmascivac kojeg koriste svi autolakireri prije nanošenja špric kita i baze tj boje. Antisilicone ne skida boju. Masnoće uvijek ima od prstiju...
aragonY:
Moze se spricgit brusiti nakon 12h ali to ne znaci da je on odradio svoje. Na svom skuteru imam ocit primjer gdje je sve bilo ravno 100% nakon spricgita na jednom dijelu gdje je smola stavljena. Spricgit nanesen navecer, sutradan oko podne brusen i spricana baza+lak. 2 dana nakon lakiranja pojavio se trag gdje je bio spoj smole i plastike.. tako da nije lose sacekati par dana da se to sve "slegne" ukoliko ima nekih popunjavanja spricgitom..
mic:
Istina, da. Zna se to ponekad dogoditi na spojevima i prijelazima.
dario007:
Dacerovsov runner je cisti primjer kako se boja upila u filer,a jos se i filer slegnuo,skuter je za tjedan dana bio polumat.
Posmirglan,bacen u filer,opet posmirglan i polakiran u jednom danu.Ja sam rekao sta bude,ali njemu se zurilo da to bude sto prije.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju