Tehnički kutak > Styling skutera

brušenje i bojanje plastika

(1/3) > >>

challenbeen:
Evo trebam još koji savjet, ovaj puta na stylingu.
Kako sam nabavio skuter, obojao sam ga sprejom. Bilo je to dobro koliko toliko, amaterski i jadno ali iz daljine je dobro izgledalo, ali poslo toga totalno me puklo pogotovo kad sam ga išao malo stjunirat.

Sada sam skroz pobrusio plastike, u detalje i koliko je god išlo, brusio sam sa vodom na 120mm brusnim papirom. Posli njega sam prošao sa 220 brusnim. Mogao i jesam to malo bolje, ali ispalo je tako kako je ispalo :D premoren sam bio dok sam sredio plastike... ovdje su fotke na google drive: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/15YuzvJY1tks7zb2SGiGGilYmtE77dR8U?fbclid=IwAR1ycqubR5H3F6Lt2h8iA0ptoPeFOGSOiLDbFOnRT4QcArr5t_5TbkXdW30

Tražio sam po Zadru i okolici majstore, i moram čekati ili 15+ dana, ili plaćat 2000+ za bojanje plastika + boju itd...
Slučajno sam 30 minuta nakon kupio pištolj za boju i sasvim slučajno odlučio da ću ga obojati sam.  :toothy10: :toothy9: :o :dontknow: :help:

Zanima me, od vas iskusnih, koji prajmer za plastiku, kako nanositi boju, jel Glasurit dobra boja za plastiku i takve projekte, i tako ti ne malo detalji zanimaju...ako je netko voljan podijeliti samnom iskustva...
pa koliko sušiti plastike prije nanošenja i slično..?

Za sada su dobro pobrušene i oprane detaljno čarlijem i miniwashom...

mic:
Prvo naneseš dvi ruke špric kita na ove obrušene plastike da popuniš sve riseve od brušenja. Špric kit uzmeš CarSystem-ov ili Body-ev u Glasurita. Ne treba ti nikakav primer ni prije ni nakon njega. Špric kit onda brusiš sa 800 vodobrusnim dok ne bude sve glatko i bez riseva. Nakon toga baciš bazu (boju). Možeš koristiti akril ili bazu+lak. Preporučio bi ti akril radi jednostavnosti. Također trebas kupiti antisilicone za odmascivanje i prije svakog nanošenja boje dobro obrisati sve plastike sa papirom i antisiliconeom. Ako nisi nikad ništa radio sa špricom do sada preporučio bi da se prvo naučiš na nečemu drugom i da se upoznaš malo sa štelanjem šprice. Pitanje je za što si ti kupio špricu jer nisu sve za istu namjenu i različite boje traže drugačije dizne i šprice. Ima razlog zašto svi traže po 2000kn za pituranje jer nije to jeftin ni jednostavan proces.  Materijal ce te ispast oko 500kn...

challenbeen:

--- Citat: mic - 28 Lipanj, 2020, 12:40:51 ---Prvo naneseš dvi ruke špric kita na ove obrušene plastike da popuniš sve riseve od brušenja. Špric kit uzmeš CarSystem-ov ili Body-ev u Glasurita. Ne treba ti nikakav primer ni prije ni nakon njega. Špric kit onda brusiš sa 800 vodobrusnim dok ne bude sve glatko i bez riseva. Nakon toga baciš bazu (boju). Možeš koristiti akril ili bazu+lak. Preporučio bi ti akril radi jednostavnosti. Također trebas kupiti antisilicone za odmascivanje i prije svakog nanošenja boje dobro obrisati sve plastike sa papirom i antisiliconeom. Ako nisi nikad ništa radio sa špricom do sada preporučio bi da se prvo naučiš na nečemu drugom i da se upoznaš malo sa štelanjem šprice. Pitanje je za što si ti kupio špricu jer nisu sve za istu namjenu i različite boje traže drugačije dizne i šprice. Ima razlog zašto svi traže po 2000kn za pituranje jer nije to jeftin ni jednostavan proces.  Materijal ce te ispast oko 500kn...

--- Kraj citata ---

Hvala ti na ovome.
Koliko treba biti razmak izmedu bojanja? Tj koliko se treba sušiti?

tdj595:
Ja radim pauzu nekih pola sata izmedu 2 ruke, a kad zavrsim sa sprickitom onda ga ostavim par dana da dobro stisne pa ga obrusim. Vjerojatno je dosta 24h ali bolje pricekat

mic:
Bodyev ili Carsytem špric kit se mogu brusiti normalno nakon 12h...Provjereno više puta pogotovo sada po ljetnim vručinama

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju