Nego da dignem ja malo ovu temu. Moj Runner je danas po 5-i puta stao od pojave ovog problema.
Svaki put uspijem napraviti 100-300km, onda mehaničari nemaju vremena da ga uzmu na popravak, pa prođe lijeto, pa mi ga ''poprave'' u 10om - 11om mjesecu.
Onda se ja zimi naravno ne vozim, i evo čim zatopli krenem i motor stane sa istim simptomima.
U međuvremenu sam 2 puta nosio Robiju (Braščine) na popravak po preporuci tu sa foruma, ali se dečko izderavao na mene na telefon i govori mi da šta ja hoću da mi usred ljeta popravlja motor, da se to radi po zimi jer sada nema vremena. Isto tako na moj spomen elektronske pumpe benzina i njenog releja se smije i uvjerava me da ta mašina imam vakumsku pumu. Rekao je da je iglica u karboratoru za zamjenu, ali da nije mijenjao...?!
OK, kolega sa posla mi je preporučio Master Moto Nautika ekipu sa Školjića. Bio sam, jako pristojni i uslužni za razliku od Robija, ni oni baš nemaju vremena ali me i ne otkantaju na 3 mjeseca.
Oni su još jednom počistili karburator i rekli su da su zamijenili iglicu. 100injak km i skuter više ne vozi. Nakon toga su mi rekli kako mi skuter ima električnu pumpu i kako su je zamjenili; 1180 kuna sam to platio. I evo skuter opet stao, sve isto. Spomenuo sam obojici mehaničara baš svaki put kako sam tu na forumu dobio hint da je vj relej pumpe, ali bi me oni samo čudno pogledali i rekli OK. Da li ste zamjenili? Nismo, nije bilo do toga. Nazvao sam ih odmah danas i rekao da ovo više uopće nije u redu, masno sam platio sve popravke, a skuter u nijednom slučaju nije izdržao više od 100-300km. Ajde rekli su da ga dovedem pa da će popravit ovaj put besplatno. Malo mi je muka jer se svaki put spuštam do grada sa njime, tj dosta ga i guram (treba mi cca 1h)...i onda obično ostanem bez skutera cijelo ljeto kad opet crkne.
Nadam se da će sada promjeniti taj relej i da će to biti to. BTW, ovo je 3-a godina da traje taj problem i da se ja vozim samo 1-2 tjedna po ljeti.
Eto da se malo požalim i đabe savjeti i upute, ako te majstori ne doživljavaju ako im kažeš potencijalno riješenje (prešao sam već spomenutih 2000kn).
Javim ako uspijem napraviti 1000+km nakon popravka.