A u vražju mater...Sad ste me toliko prepali da Peugeot niš ne valja da ga razmišljam odmah prodat dalje od straha da nešto ne rikne.
Majstor mi je skinuo blokadu ( onu na auspuhu nije ni dotaknuo ) i skuter pokazuje oko 80 km/h na sat, s nekad i više. To je realno negdje oko 68 kn/h po mojoj procjeni.
I još je podešen fergazer pa mi je sad ler gas dosta nisko tr nakon paljenja u prvih par stotina metara bi sigurno riknuo da mu ne dam međugas. Sad sam primjetio da slini po motoru, a majstor veli da bi trebalo predihtat fergazer s novim brtvama, ali da je još rano za to.
Ja se bojim da se ne zavužgam u vožnji.
Brzina me zadovoljava, ali nakon skidanja blokade više mu treba da se pokrene tj. kao da ima sekundu kašnjenja u startu, a onda rekativno sporo krene, ali kad se razvije meni je ok. Naravno uvijek može brže, ali meni je bitno da ne smetam u prometu. Sad već i meni smetaju.
Suhi mi se ponudio za servisiranje skutera , ali sam se već bio dogovorio s majstorom.
Mislim da morate biti malo tolerantiji, a ne toliko zagriženi.
Ja nemam ništa protiv nito jedne marke skutera niti me interesira neki tuning. Ako hočeš brže položiš A kategoriju i Bog te blagoslovio.
Mene na Elystaru sve više smeta položaj sjedenja, ali to najviše kad se vozim duže od pola sata. To definitivno nisu ergonomski oblikovali ili ja nisam po njihovom standardu.
Kumu uskoro iz Njemačke dolazi Piaggo Liberty 50 4t.
Navodno skidanje blokade za taj skuter dođe 300 eura(!) , a maksimala ide sa 48 km/h na 58 km/h. Ako je to istina sad bi imao i te kako razloga popljuvat Piaggio.
Nadam se da to nije baš tako, ali vidjet ćemo uskoro.
A vidiš Corektore mogao sam birat između Elystraraili dva modela Kymca- Spacera ili Dinka. Ne znam ima li što u tpj klasi od Piaggia tj. da je skuter veći, a da je i dalje 50 ccm.
Sad ste me isprepadali da ne znam da li da se uopće vozim na skuteru da nešto ne rikne u putu.