Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Piaggio Fly 50, štelanje karburatora

<< < (2/4) > >>

aragonY:
Ti bi da nastelas karb a da ga ne skidas par puta, ne ide to bas tako   ;D
Ako se normalno ponasa (ne trokira, ne gusi se i sl.) onda mozes i da ne diras tu diznu. Ako hoces vece brzine treba ti getriba od LC i neki rezonantni auspuh (uz auspuh ti treba druga tezina rolica, druga/veca dizna, malo tvrđe oprugice kvacila)

A blokadu lako slozis sa malo debljim prstenom, trebas malo testirati koja debljina je potrebna za postici zeljenih 45-50kmh. Ili kupiti elektricnu blokadu pa spojis na prekidac da palis/gasis po potrebi..

Corector:
Kupi si Malossi multivar, on ce ti dati nesto krajnje brzine, morao bi ici barem 80 po satu, a Fly napuni 85-90 cini mi se sa auspuhom i variomarom, doduse GO je malo slabiji, ali opet vi trrbao imati 80-85 na satu sto je lijepo za vidjeti.

Svakako obrati paznju na sirinu remena, ako je ispod 18mm niie ni cudo zato nemas krajnju brzinu.

Inace FLY mora imati LC piaggio getrivu tako da ona nije provlematicna. A to se lako provjeri, izbrojis koliko se puta okrene zvono kuplunga u odnosu na 1 puni okretaj klzadnjeg kotaca.

Diznu bi svakako trebao malo povecati, bas cudno da se ne gusi, a to lako provjeris, kad das 3/4 gasa i kad dodas do kraja, da li se osjeti promjena na jos malo vise snage ima?

Za blokadu stavis elektronsku, i na lrekidac prebacis kad treba na 45kmh, mogu ti sloziti ako trebas.

tdj595:
Ali zaboravi da ce ti piaggio ac cilindar dat nesto snage na uzbrdicama. Nedavno sam slagao 2 flya serijale s touringom i multivarom, pa to je ocaj kako to slabo vuce ako si malo tezi... U usporedbi kad sam imao sportcity on je isto piaggio ac ali ocito je ugradivan drugaciji cilindar i on je vukao jedno 20-30% jace od flya. Ali svakako slabo. Najpametnije ti je unutra ubacit drevo, multivar i ostavit taj giannelli go, s tim ces dobit tocno ono sto trazis. A i nece kostat puno, oko 1200kn sa setom dizna za karb i rolicama

Scooterist_#1:
Vozim isti skuter... Rolice 6,4 dizna 58, limic na karbu, ide lijepo.. Max brzina 80-82 po satu... Eto ak ti kaj pomaze, i da maknut katalizator iz auspuha tako da je tu negdje kao tvoj gianelli go.  :icon_thumright:

Corector:

--- Citat: tdj595 - 01 Lipanj, 2020, 16:27:17 --- pa to je ocaj kako to slabo vuce ako si malo tezi... U usporedbi kad sam imao sportcity on je isto piaggio ac ali ocito je ugradivan drugaciji cilindar i on je vukao jedno 20-30% jace od flya. Ali svakako slabo.

--- Kraj citata ---

Pricaj mi o pretovaru. Vidis moj Sportcity One je imao tesku kitu od cilindra, euro 2011 normu, visi nivo tuge.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju