Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Aprilia Tuareg Rally 125
Deni999:
Pozdrav ekipa znaci danas sam doveo ovaj motor doma. Radi se o rotax 123 mašini i motor je 1992 godiste. Motor sam kupio u losijem stanju pa sam ga htio napraviti pa sam vec naisao na par vecih problema pa sam vas htio pitati ako zna netko nesto o tim motorima i masinama. Znaci prva stvar kad sam dosao doma isao sam provjeriti ulje i vidio da nema niti kapi ulja u masini. Onda sam krenio lijevati ulje i nagnuo motor na stranu i kad sam nalio litru ulja primjetio sam da mi curi ulje s druge strane iza prednjeg zupčanika. Onda sam rastavio zupcanik i primjetio da nema semeringa vec samo O-ring. Sad ne znam da li tu nedostaje semering ili je to normalno. Znaci ulje curi samo kad se motor nagne na stranu. Onda sam uspio upaliti motor na guranje i problem je taj sto trokira i nece da ide u visoke obrtaje. Znaci sve brzine normalno salta ali imam osjecaj da Rg-ventil nikako da se pokrene a to je vjerovatno zbog trokiranja. Sad me zanima zna li netko razlog toga ako je vec imao slicnu situaciju s tim masinama. Hvala unaprijed na odgovorima
Tihich:
kako misliš nema ulja u mašini pa to je 2t motor
Deni999:
Ima on ulje za getribu
Tihich:
imao sam taj motor, nisam imao taj problem pa nisam rastavljao zupčanik ali mislim da o ring nije dovoljan.
matija84m:
Da nisi pretjeral sa kolicinom ulja :dontknow:
Bilo bi korisno znati kolko ulja ide i tocno tolko ga natocit onda.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju