Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 PureJet 2003g

<< < (2/15) > >>

danijelP7b:
Što se tiče mape koja je neznam trebao bi provjerit a imam i rezervnih dijelova dosta za njega koje sam usput nabavio a u njima imam i rezervni ECU doduše on je od Runnera ali mislim da je to isto pa bi se možda mogao poigrat sa time ,Giannelli-a sam nabavio slučajno listajuči oglase pa me ispao dosta povoljno pa sam se odlučio na njega ,što se tiče kakva je razlika između njega i originalnog ispuha mogu reć da se osjeti razlika u snazi a i kranjoj brzini koja je blizu 100km/h a pošto sam ja isto trenutno blizu 100kg 😆 ja sam prezadovoljan.Što se radova na skuteru tiče nisam ja još pri kraju na ljevoj stranici ispod sjedala je vlasnik prije mene "stručno" sa penzlom sanirao veliku ogrebotinu od pada pa je skinuo izgrebanu "NRG" naljepnicu i pofarbao vlastoručnim pokretom😆 pa sam uspio naručit tu naljepnicu da si popravim to kak spada,makar na skuteru ima još ogrebotina ali me ne diraju ko ova jer bode u oči.Druga stvar koju moram riješit je zamijenit blok motora jer sam imao nezgodu prošle sezone baš tu di je i neki dan napravljena ova slika bio je ovako na nogari centralnoj pa su se moji klinci igrali i nateravali oko skutera dok nažalost NRG nije pao na desnu stranu 😂 i naravno ja ga pidignem i gledam na prvu nije ništa ,a tek kasnije primjetio čudno lupkanje kad sam prelazio preko neravnina i nakon toga dok sam malo bolje to pregledao vidio sam da je puknuo aluminijski prihvat za nosač auspuha 😠 tak da sam taj dio privremeno sanirao sa jednim pojačanjem ali ču morat kad ulovim vremena prebacit sve na drugi blok koji imam u rezervi čak dva komada 😆

Zigas:
Purejet je jako zahvalna mašina, ako barem malo znaš kako radi. I one najskupije dejelove se mož dobiti za normalne pare, jer ga svi bace, kad nešto prestane radit. Ja sam se skoro 100% opremijo tih djelova. A Corector jih ima za sve nas za sledečih 20 godina :laughing7:
Da nisam upoznao na forumu Corectora  i je bi je več par puta bacijo u Savu. I savki put nije se pokvarijo purejet nego sam ja sa idejom po tuningu sjebao.

Na 50 ccm to je skoro zaista vječno. Onaj nosač se može povariti, ne trebaš mjenjat bloka. Ima ti jedan srtučnjak tu na forumu.

Sretno i dalje s njim. :icon_thumright:

http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,111004.0.html

Corector:
Ovo je nevjerojatno da ti je pukla usica od amortizera na bloku, pa to pukne tek u prometnoj nezgodi.

Definitivni imas odblokiran ECU :)

danijelP7b:

--- Citat: Corector - 10 Travanj, 2020, 17:05:10 ---Ovo je nevjerojatno da ti je pukla usica od amortizera na bloku, pa to pukne tek u prometnoj nezgodi.

Definitivni imas odblokiran ECU :)

--- Kraj citata ---
Nije na amortizeru nego na komadu bloka di se pričvrščuje nosač auspuha one dvije uškice tamo je nažalost puklo i to dosta tako da su obje uškice ostale visit na jednom komadu sa bloka 😆ali i to čemo riješiti kako sam rekao ...

Da što se ECU mape tiče i ja mislim da bi trebala bito otvorena verzija jedno što nisam probao ono drugo računalo koje imam uq rezervi od Runnera možda je drugačija mapa 😆

Kad smo kod PureJeta sad se sjetio da i moj brat ima identičan sistem ubrizgavanja na svom Peugeot JetForce TSDI imao je sreče kad ga je kupio isto prije nekih 3 godine bio neispravan stajao od davne 2005 i imao samo 400 km sve je bilo zapeklo netko ga je palio na 24V i uništio ECU pa smo zamijenili komplet glavu sa novim injektorima i kako smo tražili novi ECU brat je naletio na novi Malossi kit 70ccm sa računalom za samo 1000kn i normalno nije mogao reči ne pa je to ugradio gore i mogu reči da je prezadovoljan i prefomanse su odlične....

danijelP7b:

--- Citat: Zigas - 10 Travanj, 2020, 15:51:18 ---Purejet je jako zahvalna mašina, ako barem malo znaš kako radi. I one najskupije dejelove se mož dobiti za normalne pare, jer ga svi bace, kad nešto prestane radit. Ja sam se skoro 100% opremijo tih djelova. A Corector jih ima za sve nas za sledečih 20 godina :laughing7:
Da nisam upoznao na forumu Corectora  i je bi je več par puta bacijo u Savu. I savki put nije se pokvarijo purejet nego sam ja sa idejom po tuningu sjebao.

Na 50 ccm to je skoro zaista vječno. Onaj nosač se može povariti, ne trebaš mjenjat bloka. Ima ti jedan srtučnjak tu na forumu.

Sretno i dalje s njim. :icon_thumright:

http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,111004.0.html

--- Kraj citata ---

Hvala kolega na potpori ali ipak ču ja zamijenit kompletan blok ipak sam ja čovjek u toj struci pa hoču da to napravim kako se kaže po PS-u 😆 ionako imam dva motora u rezervi jedan je kompletan motor a drugi je blok sa radilicom tako da sam se odlučio na to i imam več sve brtve u pripremi za zamjenu 😊

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju