Tehnički kutak > Tuning skutera

Piaggio 50ccm Hi-Per2pro, Malossi struja i original instalacija

(1/6) > >>

giannelli:
Zanima me ovo,

je li Malossi paljenje ide na original instalaciju i koji dijelovi su potrebni.

Moja ideja je imati skuter standardni sa njegovom instalacijom za tehnicki pregled.

A slagao bi malossi blokove sa njihovom strujom, sto me onda vodi do segmenta s kojim nisam imao doticaja.

ovdje na videu se vidi da paljenje ima jedan đek koji mi se cini isti kao onaj na originalnom paljenje ali s manje zica.

https://youtu.be/b8W2Nu2OeUY?t=422

da skratim malossi paljenje mogu ukopcati na postojecu instalaciju no sto nece raditi?

moze mi netko rec sto sve se kopca na malossi paljenje kako izgleda instalacija trkaceg skutera?

PchelaUbica:
j****u zlo pa koju tocno struju imas?
Ovdje vidim da je neki pvl

giannelli:
U tome i je stvar, ne znam kakve trkace struje postoje, ja imam original Piaggio instalaciju i paljenje na sr50r

PchelaUbica:
Imas ih stvarno dosta na trzistu , vecinom ti svaka struja kad ju kupis ima sve potrebno za spajanje. Na nekima moras odstranit oem cdi bobinu i spojit od te struje  , a na nekima ne, vec samo dodatno spojis na postojecu instalaciju kako je meni na mvt premium. I imas dzek pripremljen za ubost na oem dzek.
E sad zavisi i sta imas koji setup , za koje okretaje. Hoces sa fiksnom tockom paljenja koja je vise za ne toliko velike okretaje, ili ces sa varijabilnim paljenjem koje je za vislje okretaje.
I naravno biras hoces struju sa svjetlima ili bez svjetala i punjenja akumulatora.

Sad vidim.  Imas od malosija seletru ona sluzi samo za masinu. Nemas izlaz za svjetla , i nemas punjenje akumulatora.
Znaci mogao bi imat svjetla i potrebstine preko jednog akua i redovno ga punio.. spajas njihov cdi , bobinu , rotor i stator. Sve umjesto standardnog koje ti s tim ne treba . .i ako nije vec u dzekovima , da se slozit da bude . Ako zelis jednostavnije swappanje. Vidim da ti je do toga.
I moras imat komparator kako bi ga ustelao po uputama od selletre. Svaki proizvodac za svoju struju daje u uputama na koliko se stela
Ako sam nesto zaboravio neka netko doda ili ispravi. 

giannelli:
Hvala na odgovoru, s obzirom da zelim zadrzati svijetla, a jos nisam odabrao koji cilindar cu, mislim da cu ovisno o setupu ici sa tp kajlom i malossi magnetom. biti ce tu jos pitanja

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju