Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Cro Dragster projekt

<< < (18/63) > >>

Dragster 50:
Ebay nikad, cijene mi se čine nerealne. Već par godina sam u nekim Dragster grupama, a tu je i Instagram gdje me neki kontaktiraju
Dosta toga nađem kod nas, a to znači par puta dnevno temeljito češljanje svih oglasa u HR, i vani, i tako zadnjih 4-5 god.
Neke od zemalja gdje sam kupio/prodao dijelove, UK, Slovenija, Italija, Nizozemska, Švedska, Njemačka, Austrija, Francuska, Reunion Island, možda sam neke i zaboravio. Nedavno me kontaktirao lik iz Švedske koji skoro 15god.traži Dragster i nikako naći, uglavnom, znao sam za jednog Dragstera u Stockholm-u, i u roku par dana su se dogovorili i ovaj ga napokon kupi. Čuvam poruke zahvale od tog lika😁

Corector:
Ovo s ventilvarom i zvijezdom se desi samo kad se otpusti matica variomata, ili radilica izadje kroz svijezdu, pa se matica osloni od radilicu, a ne zvijezdu, i izostane pritisak na sve sto je naslagano na krak radilice. Kod minarellija treba voditi racuna o tome da su zupci radilice uvijek unutar zvijezde za barem 2, 3 desete unutra.

Primjetio sam da se matice radilice cesto vole malo optustiti nakon vise tisuca kilometara ne odvrtanja. Kad ides odvrtati, bude stegnuta na minimumu minimuma, a kad je frisko stegnuta (stelas variomat rolicama) onda je sve ok. Sve to govorim s kilo kljucem i propisnim silama. Ali kako se matice trose, tako se trrva prilagodjavati i treba jos veca sila.

Mnogima se odvrne matica radilice nakon mnogo kilimetara, i onda se svi cude jer misle da bi to trebalo zapeci, sto se zapravo i desi kod ovih sto voze 300km u 10 godina. Ali kad se puno vozis, ima tendenciju otpustanja uslijed silnih serija zagrijavanja i hladjenja.

Veoma je tesko dokuciti neke dragocijene zakljucke koje mozes zakljuciti tek nakon sto si vidio mnogo masina koje su slabo korisfene kroz veci broj godina, koje se stalno serafe i koje se stalno voze a ne serafe.
Jer na prvu mnogo toga prolazi, ali vrijeme pokaze mnoge zanimljive detalje. :happy3:

zvonkec92:
Kaj se nebudu te plastike poderale? Jel nejde inace na kardanske zglobove iglicasti a ne plastika?

balki:
Imam ti mast za plastiku podmazivati iako se ovo nece potrosit 10 godina.

Dragster 50:

--- Citat: zvonkec92 - 27 Listopad, 2021, 21:10:18 ---Kaj se nebudu te plastike poderale? Jel nejde inace na kardanske zglobove iglicasti a ne plastika?

--- Kraj citata ---

Nije ovo obična plastika, već industrijska "poliamid 6" koji se koristi baš za kardan spojeve i sl. Pogledaj par postova prije, gdje sam ih skidao, da je isto neka vrsta plastike bila. Ako uzmemo u obzir da je na orginalu trajalo 20-tak god. Ili 20-30 000km, to bi trebalo biti to.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju