Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Cro Dragster projekt
mic:
Pripazi na to može li ti se polutka u potpunosti otvoriti bez da dođe do kontakta zvona i pomične polutke.
Dragster 50:
Mic svaka čast👍🏻
Jutros pregledao, i probao obje linearne koje imam, i kad se do kraja otvore diraju zvono. Možda mogu prije zvona ubaciti šajbicu 2-3mm, jednostavnije nego nositi zvono tokaru.
Dragster 50:
Ja ne znam jesam li ja oglupio u zadnje 4 godine ili koji ku#ac, jer nema teorije da otkrijem gdje griješim. Od slaganja prve mašine prije 4 godine, složio sam još točno 9 Minarelli mašina i sa nijednom nisam imao ovakvih problema.
Ajmo redom, variomat, ventilvar, remen sve Polini, iza linearna, OEM Piaggio kvačilo i zeleni Polini federi kvačila (za Piaggio) plavi Polini 28kg centralni i MF zvono. Na bolcni mi traži 3mm šajbice, ako računam i onu u utoru ventilvara. Kad sve to stavim tako, nema mjesta za onaj hepek od kurble, usput, kak nije bilo mjesta, naravno da je malo zagrizao radilicu, ali ništa strašno.
Ako stavim 2mm šajbicu, opet računam skupa sa onom u utoru ventilvara, nema šanse da normalno krene na malim obrtajima, nego se mora našiljit da uhvati.
Eto ak netko ima volje dati prijedlog, jer meni više ništa ne pada na pamet.
aragonY:
Pogrešan remen?
Dragster 50:
Remen uvijek isti Polinijev uzimam, tako da ne vjerujem da je do njega. Danas sam radio usporedbe mjera sa kolegom sa foruma, i nikako skužiti jer su mjere variomata iste. Izmjerio krak radilice na ovoj i drugoj mašini, opet isto, ali jednostavno ne može se montirati sa šajbicama, a bez njih ne kreće. Na kraju pred odustajanje izmjerim ventilvar, i iznenađenje.
Na prvoj slici se vide oba ventilvara, lijevo MF i desno Polini.
Ovdje se vidi na koji način sam mjerio debljinu oba ventilvara.
Ovo je debljina Polinijevog
Ovo MF
I njihovi linkovi
https://www.scooter-attack.com/en/product/variator-fan-wheel-polini-w-star-washer-yamaha-aerox-nitro-21429
https://www.scooter-attack.com/en/product/front-pulley-fan-wheel-w.-star-washer-13mm-minarelli-81541
Pa ti budi pametan....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju