Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Cro Dragster projekt

<< < (43/63) > >>

Dragster 50:

--- Citat: Vragolasti Denis - 19 Prosinac, 2022, 00:02:25 ---Sto ce ti veci karburator od 17,5 na sportu ?

--- Kraj citata ---

Ma neeeee😁
Ide komplet nova mašina nakon 4900km, pogledaj prvi post na zadnjoj stranici projekta.

Dragster 50:
Svaki konstruktivan upis tjera na mozganje, bar je tako kod mene. Jutros otvaram oči, i ponovo pročitam šta je Ljubo napisao, klik u glavi, i problem riješen. Ali da napišem detalje agonije od početka, možda nekome zatreba.
Počelo je sa stavljanjem CP 19 na OEM prirubnicu i airbox, gdje je karburator zbog konverzije izbacio van crijevo za airbox, i nije se moglo spojiti, to su ove slike par upisa prije. Tu se odlučim na Polini 360° prirubnicu i Polini airbox filter 30°, naravno, filter je udarao u ramu, pa naručujem isti Polini airbox ali sa 90° kutem i sve paše osim crijeva i gas sajle i čoka.
I sad se vraćamo na klik u glavi od jutros. Polini 360° prirubnica koliko mi je pomagala zbog kuta airbox-a toliko je odmagala jer je puno viša/dublja, tj. spoj na bloku je za par mm deblji a sami gumeni dio prirubnice je viši u odnosu na blok za skoro 2cm, i tu sam imao problem sa crijevima i sajlama. Jutros izbacujem Polini 360 ° prirubnicu i vraćam OEM, i sve sjeda. Gas sajla u normalnom položaju, sa čokom mogu gdje hoću, čak drito u kadu odozdo, bez lomljenja, a mislim da bi čak oba airbox-a pasala. Hvala svima na komentarima, evo i koja slika kako to sad izgleda.  :headbang:

ljubo46:
Bravo :headbang:
Samo gas sad :icon_thumright:

mic:
Meni se čini da bi ti tu mogao upasati OEM Minarelli airbox kao što ima Aerox i ostali modeli bez problema sudeći po položaju karba trenutno.
U svakom slučaju svaka čast, idemo dalje :icon_thumright:

Dragster 50:
Evo nakon točno 3 sata pokušavanja montiranja karburatora, opet stativa. Na slici iznad nisu stavljene šelne ni dotegnuti šarafi prirubnice, zato je olfo i moglo. Kolega Zvonkec je bio u blizini, pa je navratio u malu inspekciju i uvjerio se koliko tu ima, tj nema prostora. Pogledao je i crni Dragster sa orginal airbox-om, a i pristup na ovom sa CP 19.
Stvarno sam sve pokušao da ostane ovaj karburator, a gomilati i kupovati nove dijelove, samo da se uvjerim da to ne ide, nema smisla.

click test

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju