Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Cro Dragster projekt

<< < (4/63) > >>

Dragster 50:
Iskreno, uopće mi se ne žuri na registraciju.

Dragster 50:
I sad se javlja neočekivani problem.
Iako sam već znao da sve 50-ke nisu iste, i ima dosta razlika među godištima, te razlike do sad nisu utjecale na montažu bilo kojeg dijela. Ovaj Dragster je sklapan od najboljih dijelova koje sam imao, i našao, naravno pojavio se problem montaže zadnjeg blatobrana.
Jedna od razlika između Dragstera sa različitim godištima je veličina zadnje gume. Kod nekih su 130/70/12, kod drugih 140/70/12 i tu dolazimo do stražnjeg blatobrana koji je i inače jako blizu gume. Kad na moguću razliku između stražnjih vilica i blatobrana dodamo razliku u dimenziji guma, i to da je guma nova, dođem do toga da guma jako struže po blatobranu. Da bi se normalno vozilo, blatobran mora ići od gume bar 5mm. Najgore što tu nekog velikog kemijanja nema.

Corector:
140 gumu su pretpostavljam imali prvi modeli, isto kak su prve peze tipa SF1 imale 140-tku iza.

dino73n:
Cini mi se da su neki imali 140/60-12 a neki 130/70-12 i obe su vrlo skične po obimu i ne bi trebalo da prave problem s blatobranom.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

danijelP7b:
Svaka čast na projektu skidam kapu ;D kaj da velim drugo nego odlično odrađeno školskqi bi se reklo.Sječam se još davne 1998 godine  dok sam pohađao u srednju školu u Selskoj 83 u Zagrebu pa su prvi primjerci več bili po gradu gledali smo te Dragstere kao savršenstvo ....tada u to vrijeme sa vozio stari Tomos Colibri a ovaj Italjet Dragster je bila nedostižna meta 😆

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju