Peza je jedini skuter koji je uspio spaliti zvono, da je se sve dimilo dok ga je vozac gurao uz brdo pored sebe s gasom (Sukosanac dozivio kad sam mu posudio pezu, ja gledao u nevjerici kako mi ode ko novo originalno peza zvono s kojim sam konacbo dobio najbolji moguci start, koji je i dalje tuga, ali eto). Dakle to je svjetski rekord, i direktni pokazatelj u predugom prijenosnom omjeru u sartu koji nikad nece imati potencijal. To je i razlog zasto nikada nisam slagao pezu 70, jer sam vidio kolika je to brutalna razlika dok sam vozio minarelli, pa piaggio, a i opcenito sam zakljucio da se s tim ne isplati petljati, sto sam pokusao vise puta i uvijek se razocaram.
Peza je jedini skuter koji me je osramotio na meetu, gdje sam na vlaznoj TRAVI pokusao paliti gumu, i zaista, masina je bila u iberu, ali kotac se nije vrtio. To je takodjer svjetski rekord u predugom prijenosu u startu.
Od peze sam imao fobije, da sam se ukenjao na Dugom Otoku kad sam se spustio na zabacenu plazicu preko duge nizvrdice sa sepertinama od 20% nagiba. Na Runneru sam imao 7% getribu, 2 osobe, i 2 puna ruksaka plus kapacitet ispod sjedala. Skuter je startao i uzvlacio bolje nego prazna peza.
Famozan je taj kriminalno los i slab start peze, a upravo se tada izvlaci najveci osmjeh s lica. Mene zanima kako to rijesiti na pezi, jer na to pitanje ne znam odgovor.
Sto se tice doticaja s raznim pezama, ja se ne sjecam koliko sam toga testirao i provozao, i nikad me niti jedna peza nije odusevila po tom pitanju, dakle 100% nikada, a za to ima jedan pokazatelj koji je aktualan dio godina...
Jbg, skormno je to jos, kad predje 100k onda cu moci reci da sam provozao 10 peza sto je neko mjerilo