Tehnički kutak > Garaža

SR morini 2003

<< < (7/30) > >>

matija84m:
Ipak je serijala pa ubrdo fali snage.
Evo za usporedbu ja sam vozio takvu apriliju morini a frend piaggia ali je frend tezi 30 kila. I vozimo se jedan uz drugog cak i po maximalnoj brzini.
Tolko je piaggio jaci.
Inace ako nemas previse kila skuter je odlican i jako dobro nosi lakseg vozaca cca 80 kg.

luna500rr:
Imam 96 kila, nije ni to previše :toothy11:

sole9:
Ajde bas me zanima kako ce se ponasat tebi sa 17.5, sta se tice stelanja,ja takoder imam morini sr 2000 godiste, mhr replica aupsuh, multivar 2000,dell 17.5(igla drugi zub, gl dizna 79) trenutno zuti centralni, roline 5.1 gram,zelene sustice polini pakiranje, novi orginal remen.. Sa bijelom centralnom i pomjesanim rolicama 5 i 7 gr(jer nisam imao druge) je isao bas fino, ali problem je bio sta kad se ugrije malo, izgubi snagu kad vidi brdo, odlicno krene i dobije sut i pocne gubit okretaje. Sad sa zutim i rolinama 5.1 gram vise nema taj problem, ali se vise vrti nego sta ide

luna500rr:
Odkad sam uzeo skuter kopkao me ovaj karb, kao 12mm ali brate mili...

Mjerio sam i stvarno je 12mm ali djeluje tako žalosno...igla i sarafic lera mu uzmu dobar dio povrsine, toliko to djeluje žalosno na oko...na 50cc vjerojatno nema potrebe za velikim karbom, al cisto da sam miran, nabavio sam novi karb (phva 17.5 ed), cok, dizne za stelanje i dosao je multivar...

Zasad cu se poigrat s karbom dok ga ne namjestim pa cu kasnije oko prijenosa...za početak je trebalo namontirati karb sa normalnim prihvatom na skuter koji ima usisnu na vijke. I ovako je to islo odprilike...
Stari karb između prirubnica imao je 58mm:

Novi karb između prirubnica ispada točno 60mm:

Promjer gurle koja ulazi u prirubinicu je 24mm, a rupa na prirubnici je 19-20mm:

Ušice za vijke na prirubnici su metalni komadić koji ulazi par mm u gumenu prirubnicu. Prvo sam otpilio ušice, a nakon toga sam uzvukao ovaj metalni prsten koji nakon toga ostane u prirubnici.

Da karb lakše ulazi, unutarnji dio gumice sam izrezao skalperom i napravio malo klina da se karb lakše nabije na prirubnicu:

Očito ovakav karb je sada pomaknutiji prema usisu par milimetara štp je dovoljno da se airbox ne može staviti na karb, fali mu par milimetara. Tih par milimetara se dobje kad se karb ovako smjesti, se najlakse rjesi pomicanjem prema vani prirubnice s airboxa na karb:

Na slici je vidljivo di inače ide prirubnica, na ovaj način je taman dovoljno izbacena vani. Prvo sam ga fino ošmirglao sa 80 i zaljepio fino sa dvokomponentnim ljepilom, al kako sam sumnjičav u ovo, nasrao sam malo više ljepila kasnije...

Uz karb je dosla dizna 65, to nek stoji za prvi test. Palio nisam dok se ne osuši ljepilo, tako da cu tek sutra namontirati filter zraka i probati kako radi. Sajlu gasa sam montirao kao i čok bez nekih poteškoća. Prijenos neću dirati dok god fino ne ustelam karb...

gavranpero:
Ja sam takodje muku mučio sa tim prirubnicama. Da li se fino stegnuti šelna na usisu oko karba ?
Imao sam još obrnut problem, karb je bio preblizu filteru, pa se nije moglo uklopiti.
Uljna pumpa ti radi ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju