Tehnički kutak > Garaža

SR morini 2003

<< < (5/30) > >>

luna500rr:
Pomaklo se malo oko SR-a...
Ko sto sam rekao plastike su bile doslovno katastrofa, neke su bile i malo puknute tek sam kasnije skuzio, pola matica prohrđalo, neki sarafi kako bi ih skidao samo bi pukli...tako da je radio epoxy, kit, puno puno smirglanja...

Dok je skuter rastavljen ugradio sam i nove bravice, hvala zvnokec :3some:

Zatim je sljedilo lakiranje...nemam vise pojma koji kod al ugl Opel Astra OPC plava, tako je pokazalo na racunalu ja sam trazio metalik plavu, bijeli detalji su obična bijela, crne bumper. U lak je trebala ići perla ali je laker zaboravio slučajno pa je obični lak ali opet je dobro  :toothy11:

Nabavljeni su i original fuzići za SR s original aprilia vijcima, da da...

Nova je baterija, sva struja radi...sada je red na mašinu prvo da prođe tehnički pa ćemo onda čuning kakav :hello:

luna500rr:
Pomaklo se opet po pitanju SR-a, plastike su pohvatane do kraja, retrovizori, vizir...ima jos sitnica ali sve nuzno za tehnicki je rjeseno, ustelao sam karb, malo me zezao nije htio prije dizne 80 raditi kako treba. Dobra vjest je da su linearne polutke, stvarno fino radi, ne znam koliko ide, između 70 i 80 stvarne ali fino je za voziti. Naravno fali mi snage i ako jos cura sjedne s menom po pravcu bi i nekako ali uzbrdo bi bilo katastrofa sigurno. Dakle trebao bi mi neki čuning.

E sad dosao sam do zida.

Ova masina je serijska osim kuglica i auspuha. Auspuh je nov, al nije mi zao vrijedi svake kune. Po nekoj mojoj procjeni da bi fino iskoristio masinu trebala bi mi radilica s punim polutkama, kit, karb i variomat. I to ne bi bilo to dok ne promjenim primar koji kosta oko 1000kn jer bez njega ne bih vidio preko 80-85 po gpsu sigurno ni s kitom jer nemam duzine prijenosa. Kit polovan nema, nov gus 200 eura, airsal bi se dao nekako nabavit za 1000kn, variomat bi se mozda nasao i polovan. Ali radilica nula bodova, ima neka strana stranica po 150 eura stroker radilica ali to bi znacilo turpija po cilindru a za to nemam volje bas. Bila je jedna topova radilica s punim polutkama na njuskalu ali se prodala doslovno prije par dana.

Dakle dosli smo do zakljucka, swap. Sad moje pitanje glasi, BB ili pia 50?

Pia 50 prednost:
- znam da se ne bi grijala, sr mi ima dosta veci kiler od nrga
- uredno izgleda, ne kuži se da je swap
- puno opcija za čuning
- vjerojatno nema zezanja sa nosačem mašine
mana:
- i dalje 50/70cc, mora se fino slozit da dvoje na njemu mogu napravit 60km trip po brdovitom terenu
- morao bih ugraditi disk nazad al ajd nije to problem

bb prednost:
- ne grije se sa dvoje, pogotovo ac 150 ako bi išao
- ne vrišti dok se vozi, na duge ture u dvoje je ugodnije
- trajnost pogotovo ako bi bila 150 ac jer tu imam manje za fulat
- ima bubanj felgi 13 cola, ne treba kljesta, lajtung i to pripasavat

bb mana:
- ne znam bil mi se lc pregrijavao, ne zelim unakazivat plastike radi hlađenja kasnije
- vjerojatno bi bilo zezancije s nosačem mašine, imam ideja i nije mi prvi put da bi to radio ali eto, zezancija garant
- lutrija je nac zdravu masinu

Ekipa sta vi mislite?

dario007:
Najveca stavka je nac dobru masinu,BB ti je skoro svaki ubijen kojeg bi uzimao za eventualni swap.

Pia 50 opet trazi nekih 2000kn ulaganja da bi isao koliko toliko pristojno.

Ako uspijes nac dobrog AC-a 150cc,tome bi svakako dao prednost.

zvonkec92:
Lupat pare u neki BB grob se ne isplati preskupo, po meni pia 50 sa drevom bacvom i multivarom ide jako fino,sa spuhom jos bolje ali s bacvom bi imao momenta za po brdima pogotovo u dvoje

Ljepo si ti nju sredio, svida mi se boja samo tako dalje 👍

Corector:
Slusaj mene budale.

Nabavis komplet instalaciju od Ditecha za pivu. Poslozis je original po skuteru, sve dolazi na svoje mjesto.
Nabavis piaggio purejet agregat za kikiriki. Pazi sad, samo mu izmjeri kompresiju, ako je iznad 5.8bar to ti je 99% top masina, naravno, vidis izvana jel izdrkavana sa sjekirom ili nije. Termo grupa MORA biti original, ako nema potpisa izvana i neko zamjensko sveprisutno smece je gore, onda se treba dobro zapitati.
Fora ti je u tome sto ditech instalacije ide na KLIK u piaggio purejet, sve na istom mjestu...

Namontiras to sve gore i vozis se, da, vozis se s najmanjim brojem čačkanja, dodrkavanja i jebavanja.

Ja ne znam nikoga tko je presao s purejeta na nesto drugo osim mog pametnog buraza i mozda jos n koji ga je ganjao 3 skolske godije svaki dan amo tamo BEZ IJEDNOG KASNJENJA. I onda je baja otresao purejeta kad je dobio priliki za velicanstvenu A nesto kategoriju, pa se desilo slijedece:

Uzeo Nexusa 250, i ubrzo je otisao dalje, uzeo i Beverlija... zatim neki motorici, i skuzi da se s njima najebe ko majmun iznedju auta svaki dan, te ta usout sauga duplon vise za jebeno gmizanje s motorom i od nedavno se opet vratio na purejeta dok ovi čmrlje sa strane i sluze za otvorenu cestu i bjezanje, a i ponekad dodje plava kuverta.

Sta da ti kazem.
Stavi to sve na papir, stavi na papir koliko planiras dana ostaviti na periodičkom tj. svakodnevnom čačkanju oko skutera, da li toleliras stalno neke musice i s osmjehom ih mozes rijesiti po 20 komada u susu...

Pametan si, volis experimentirati, razmisli, zato ti ovo i govorim, usput ces se zabaviti, a u konacnici ces vidjeti da je racunica najjeftinija.
Ako su ti performanse na prvom mjestu i nista drugo te ne zanima, onda razumijem. Isto tako razumijem ako se vozis duze kroz slabo naseljena mjesta i stvarno bi ti dobro doslo da ga mozes razvuc barem 2 glave.
Vozim svasta jace, ali sve je to jedan peak koji mi realno ne treba i da se to rijesiti na druge nacine, ovako fino kulturno si u toj safe zoni i svugdje stignes s malo razlike, a ne da ti je glava stalno u torbi za par minuta vise, usput te jebe vjetar jace u glavu, pa te propuse bas temeljito izuzev kompletne opreme, kamere koje te mogu izuti iz gaca, s druge strane nije se ugodno voziti bez tablice taj osjecaj te uvijek prca...

PS BB ce ti ukrast danas i kumica s placa, znaci zaboravi parkiranje u javnosti bez da ga gledas. Purejeta kad slucajno jednom greskom dignu, mole me da ga uzmem...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju