Tehnički kutak > Garaža

SR morini 2003

<< < (26/30) > >>

luna500rr:
Znam da je širi prihvat, zato mi stiže baš od SR piaggio jer je gore prihvat kao minarelli a dolje na mašini piaggio prihvat. Mogao sam nešto sam zavariti al radije ne :dontknow:

Znam i kakav je osjećaj kada je mašina imalo izbačena, imao sam na luni i kraće i duže mašine često :toothy12:
Ako bude upadalo u oko ili nevozljivo iskemijat cu nosač od morinija ili skratit jedan od piaggia, imam opcija

Corector:
Ma bit ce to dobro. Racunaj da bi ti trebao malo duzi amortizer. Ja sam vario sebi neke usice, odrezao sam krakove i naslonis na ravnu povrsinu citavu U komad od Piaggio starog amortizera. U centru se odmah zapika, i okruzi se okolo malo.

luna500rr:
Još jednom dočekao sezonu bez skutera :drunken_smilie:
Jučer mi je istekla registracija pa cu gledati do subote složiti piaggio. Nabavio sam felgu od Sr-a, glavčinu, kliješta, šta je falilo ostalo od djelova osim nosača mašine.
U međuvremenu sam nabavio i jednu mašinu od skipera 125 12cola i sad se živ grizem što sam bacio ramu od nrg-a  :angry9:
Za ne falit sam se i rješio svih dijelova od bb što sam imao, imao sam čak i felgu od Sr-a pojma nemam jesam li je bacio ili prodao ili je još u mene...

Sada se dvoumim oko toga što ću složiti, a u svemu tome me još dodatno buni nosač mašine od morinija, nisam išao prije za njim al nema veze s ovim od nrga ili runnera. Skinuo sam morinija i počeo mjeriti po rami. Skužio sam ovu shemu s nosačem od nrga ali je pitanje staje li fizički to sve na skuter, kako će stajati mašina itd...
Za početak evo slika nosača pa komentirajte. Kada odpilam unutarnje nosače nosač od nrga bi trebao odgovarati. Razlika morini plus njegov nosač i Piaggio plus mc2 nosač je oko 1cm više osovina mašine unutra, opet cu izmjeriti al to bi trebalo biti to.

Ovo je nosač od piaggia kojeg već svi znate

luna500rr:
Opet nisam ništa pisao a opet se svašta toga ispromjenjalo od zadnjeg puta :drunken_smilie:
Evo ukratko...od dvije NRG mašine šta sam imao sam složio jednu urednu (koliko toliko). Složio sam je na disk s SR felogm i tako vozao neko vrijeme. Jednom sam čak napravio 130km trip. na tom tripu taman 50km od kuće i par km od najbližeg naselja, naravno u nedjelju popodne, mi se odšarafio ventilvar.  :confused5: Drugih kvarova nisam imao. Setup je bio multivar s odgovarajućim rolicama, phva ed s filterom od SR-a i gianelli extra. Cilindar je malo malo podignut i srizan da skuter veselije radi na višim okretajima. Krajnju ne znam kolika je bila al ovisno o vjetru i cesti je kazaljka znala doći do odometra. Potrošnja je bila fina, a diznu se ne sjećam koju sam zavidao, imam set i tražio sam prema ponašanju i svjećici koju trebam. Skuter je palio uvjek na zub i bez gasa.

luna500rr:
Mašina koju ja nisam održavao je bila toliko uredna da sve govori pogled na remen...

Falio joj je klizač koja rolica i slično ali je uredno palila i nije puno prešla. Svakako sam na skuter stavio multivar i nove Malossi rolice.

Što se instalacije tiče ostala je original morini samo sam joj dodao male instalacije za iskru i punjenje baterije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju