Ostalo > Razne offtopic teme :)
varenje - zaboravljena vjestina
ivano_007:
Evo da načnem temu, ja kao totalni laik za varenje (imam nekog iskustva sa REL-om, ali ništa ozbiljno). Naime, nekidan sam bio kod prijatelja, vario je nekakvu ogradu za ispred kuće i primjetia sam njegov MIG MAG aparat i odma mi se na prvu svidia. I po varovima i po dimenzijama i po svemu. Varstroj 211, slovenski proizvođač valjda, ako nije u međuvremenu preselio u Kinu :icon_scratch:
Ima jednofazni i trofazni priključak, 190A pri 15% intermetencije (šta god to značilo), žica 0,6-0,8mm, iako navodno može i deblja.
Pogledam na njuškalu, nije im cijena nešto velika ~2500kn bez boce (to je nekakav plafon koji bi izdvojia za aparat). Nemam ga namjeru koristit u nekakvim prezahtjevnim situacijama, to je uglavnom ograda oko kuće, nadstrešnice, radne stolove, konstrukcije... dakle nemam u planu varit šine na tračnicama nit industrijske hale.
Iako ne znam puno o specifikacijama, uvjeren sam da je ovo dovoljno za moje potrebe, ali da čujem šta mislite o cijeni, proizvođaču, ima li nešto bolje na tržištu u ovom cjenovnom rangu?
aragonY:
Mislim da ce ti biti super taj. I ja sam donedavno bio totalni laik, nisam znao pipnuti aparat za varenje. Nabavio sam si iskravar mig 170 i nisam dosad naletio na prepreku u kucnoj radinosti gdje mi on ne bi mogao pomoći. Sasvim dovoljan, ne treba tebi tu nista specijalno, samo malo prakse i spreman si :icon_thumright:
ivano_007:
Samo šta ovaj nije 2600kn, nego 3300kn (na njuškalu je kriva cijena) ;D plus šta su ovo zadnji primjerci ovog modela jer prestaje s proizvodnjom, a nasljednik mu košta 3800kn. Tako da mi to ide malo van budžeta, mislim da neću koristit 20% njegovih mogućnosti. Tako da... njuškat ću još malo, a tebi hvala na feedbacku :icon_thumright:
aragonY:
Nisi razmisljao o kupovini nekog polovnog? Posto su i meni bili skupi novi, malo sam visio po oglasima i izletio mi ovaj. Bilo ih je dosta xy marki o kojima nisam znao kakvo misljenje imati. Ni sad ne znam. Pa sam zato isao kao na provjereno jer je proizvođač u blizini pa u slučaju da se nešto pokvari možda je lakše za snaći se oko popravka. :dontknow:
JogFromYamaha:
Gledaj samo da uredaj ima ovlasteni servis u Hrvatskoj i onda si miran.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju