Ostalo > Razne offtopic teme :)

varenje - zaboravljena vjestina

(1/7) > >>

JogFromYamaha:
Pozdrav decki i curice !  ;D
Vidim da teme bas nema u raspravama pa da ju pokrenem.
Zanima me koliko se vas bavi sa zaboravljenom umjetnosti takozvanim varenjem i sta radite i s kakvim uredajima.
Po meni aparat za varenje spada u svaku ozbiljnu radionu i nezamjeniv je pri obradi metala i improvizaciji.
Ajmo decki da vidim sto koristite i za sta ga koristite.

matija84m:
Di je radiona tu se uvjek ŠVASA ;D
Ja varim sve kaj zatreba.
Doma sa elektro aparatom. U firmi sa co2. A ako treba nesto alu onda mi to frend rijesi. Uglavnom sve se moze zavarit i popravit :icon_thumright:

Ceki21:
Ne koristim ja, koristi otac- ja samo napikavam  :toothy12:
Ali je u planu da se lagano primim toga.
Baš prošli tjedan stigla nova oprema- Bajun Wave 200D i Invermig 500

balki:
Od pokojnog tate sam nasljedio kompletan alat za bravariju pa je tu između ostaloga i flexerica marke Flex i Uljanikov aparat za varenje isti kakav je na Njuški na br oglasa 3625128 samo u još lošijem stanju. Za silu pošvasam kaj mi treba- pri tome skurim 3 elektrode tamo di bi moj tata jednu, var je takav da bi šljagu dobio da je živ ali jbatga. Volio bi si jedan TIG/MIG priuštiti i moram kupit samozatamnjujuću masku jer smatram da bi mi tad zeru porasle šanse za bolje rezultate;-)

ivano_007:
Također nasljeđe pokojnog oca, ručni rad, težak 40ak kg. Pomicanjem broja zavoja sekundara regulira se struja. Danas vario s njim. Odličan.

Uskoro krećem u nabavku novog aparata, CO2 vjv ili Tig Mig Mag... moram se malo bolje upoznat oko toga i koji će mi najviše odgovarat za moje potrebe. Budžet 1000€.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju