Ostalo > Razne offtopic teme :)
Elektricni kit za biciklo
GocaKralj:
Tako je 100kmh i 200 km zvuče zanimljivije al kako ti zvuči 500e i 2000e?
Ako 300w može vući dvije osobe u skuteru i ić 30, 1000w je stvarno ok
A pošto ja živim na selu, sve mi do kilometar daljine pa mi El bicikl paše više od skutera. Skuter se ni ne ugrije a auto pogotovo, dok skocis na bicikl i gas.
3alfa3:
--- Citat: Corector - 15 Studeni, 2019, 14:14:11 ---Ne moze to bas tako s baterijom iz skutera, ona nije najmjenjena za dugottajno praznjenje, uz to ta za 100kn je danas takva prevara da nema ni cetvrtinu deklariranog.
Ne mize pogoniti na 12V jer je onda velika vrijednost struje sto zahtjeva deblje kablove i vise problema za sobom, zato se akumulatori spajaju u seriju da se dignw napon cime se smanjuje vrijednost struje i promjer kablova koji je obrnuto proporcionalan od vrijednosti struje.
Nije losa stvar, ali ne vidim svrhu elektricnog bicikla ako ce se stalno voziti bez pedaliranja. Za slabo pokretne i za one kojima.stvarbo trrba pripomoc, to je super stvar. Ova danasnja omladina ne zna ni hodati, sve nesto ispigano ko nerazvijeni fetusi, a glavni problem danasnjice je extremni manjak mobilnosti.
Jedan kotac od 300W ako se ne varam, bez problema gura Peugeot Vivacity i 2 osobe na njemu i ostize 30kmh kolika mu je max. brzina. Testirano :D
--- Kraj citata ---
S biciklima sam imao povijest, cak i natjecateljsku (2 zlata, davnih godina). Nemam bicikl vec dugo godina, zivim na bregu, svako malo mi padne na pamet neki el. bicikl samo za brdo rijesit, ali, volim divljat na biciklu, to sa takvim nebi mogao. Tako da, kita od toga, nazalost. Steta.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ivano_007:
--- Citat: 3alfa3 - 15 Studeni, 2019, 16:25:13 ---S biciklima sam imao povijest, cak i natjecateljsku (2 zlata, davnih godina). Nemam bicikl vec dugo godina, zivim na bregu, svako malo mi padne na pamet neki el. bicikl samo za brdo rijesit, ali, volim divljat na biciklu, to sa takvim nebi mogao. Tako da, kita od toga, nazalost. Steta.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Ajde alfa snimi jedan "bikevlog" po bregima, nek ti uzor bude Suzana u Splitu :laughing7:
GocaKralj:
Kako divljat, ne vidim sta se ne može raditi sa el biciklom a sa običnim može. Jedina mana je što je malo teži pa su skokovi manji
Corector:
--- Citat: zvonkec92 - 15 Studeni, 2019, 14:29:07 ---Bilo na vjestima neki dan, neki srbin iz Leskovca pravi bicikle koji idu i 100km/h sa 2400necega baterijom koja traje 200km bez problema... meni to zvuci zanimljivije od ovih koji idu 30-40kmh i voze jedva 40km penzionerske voznje
--- Kraj citata ---
100 na srpskim cestama :D Znaci kad pogodis grabu na laganom bajku s tom brzinom ima da se ispresavijas skupa s biciklom, s obzirom da skuter od 120kg odleti u zrak i razidje se trag kotaca.. To su termo nuklearni udari kad spicis grabetinu i ima da nikada ne zaboravis udarac. Nesto slicno sam pogodio na spustu niz Sljeme, razumljivo mi je za ceste u extremnim uvjetima, kofer marke Shad nije izdrzao impuls sile, a bogami ni ja, tako da jedva cekam da se Ante vrati jer me treba centrirati posto mi k viri iz cela...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju