Tehnički kutak > Garaža

Gilera DNA 50>70>150>180by Matija

<< < (159/285) > >>

matija84m:
Ovaj jako dugo stoji na neispravnoj masini. Cim sam ga spojil na aku odma veselo radi, tako da je trebalo samo detaljno ciscenje. Cetkice su u super stanju tako da ne mjenjam nista. Sve cisto i uredno slozio u hrpu, pa jos samo da provjerim ispravnost i moze u stek. Da je spreman ako zatreba, meni ili nekom :headbang:

matija84m:
Odlucio testirat ovog dreva koji je podignut za 1mm. Pa slazem shoot da vidim kako ce se ponasat. I naravno problemi su prisutni kao i na purejet masini. Visoki su tajminzi i jako lose radi nisko, tolko lose da nije za vozit. Znaci samo puni gas dolazi u obzir i tu radi ok.
Cilindar se mora spustit na tvornicko stanje, a gore nesto kempenzirat :dontknow:
Plan je glavu potokarit da se klipu napravi mjesta. Do tada nema smisla ovako vozit jer su performanse otisle u krivom smjeru.

Corector:
Eto vidis sta je francuska skola tjuninga. Skini cilindar gore, prosiri mu ispuh umjesto V oblika u pravokutni i eto sta imas. To igra ocito na nizim tajminzina. Tako je se ponasao i meni, na niskim sam izgubio moment, vjerujem da je na karbu jos gore odnosno nema ga uopce, i skuter puni koliko toliko samo pri punom gasu.

matija84m:
Tocno tako.
Mozda ispuh i neigra toliko jako ulogu kolko su prelivni kanili visoko sada.
I da voznja je moguca samo u punom gasu, cak ide solidno onda.
Ali doskocit cemo tome sa preradom glave pa cilindar slozit na tvornicko stanje. Ocito taj 1mm dosta znaci. Budemo vidili bas. Izgurat sada to do kraja i mora valjat onda.

Bitno da imamo tokara koji moze slozit glavu. Odnosno upustit ju malo da klip ima mjesta.

matija84m:
Sve ide po planu,pa je glava potokarena od strane zvonkeca i spremna za test.

Ukopana je za 1.2mm i sada cu moc tajminge vratit na tvornicko mjesto.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju