Tehnički kutak > Garaža
Gilera DNA 50>70>150>180by Matija
dario007:
Da napišem i ja pokoju pametnu,posto sam imao prste u slaganju ovog projekta,a opet i sam imao jako slican setup,koji je prosao torture i to krvave.Corector se mozda sjeti povratka s mora di sam se nateravao za njim na z750,isto tako je BB 180 turpija isla za onom njegovom lezaljkom 400cc po magistrali,tako da sto se mene tice polozila je.
Matija nije imao srece,slican scenarij sam prosao kad mi je zacvikao termostat i cvikao skuter i to dosta zesce nego njegov sad,pa evo i dalje voze taj klip i cilindar i je*u mamu svemu na kaj naiđe.
Izgleda da je bio na granici sa smjesom,slao mi je slike kad je otvorio termicu,klip je gorio,sve sa cela klipa se otopilo,a nije bilo daleko i da se klip otopi,znaci premalo goriva,nije se hladio i cvikao bi bilo koji agregat u takvim uslovima,a Matija ga je sa takvom smjesom drzao skoro 200km pun gas.
Sto se tice slaganja 70/BB u danasnje vrijeme je sve postalo ekstremno skupo,ipak to volimo i ponekad ne pitamo za cijenu nego samo za želje.Tko je god vozio 70 i BB zna da su to dva razlicita svijeta.Imao sam 70cc koji je mazao BB i to pristojno slozen,ali si svakih 200km nekog boga raskapao jer se uvijek nesto zasipa.
Ovo od Matije je preko jednog decka s kojim poslujem ovo sve sto je skupljeno kupljeno za cijenu jednog novog DReva 70cc.Dijelova za BB ima,ali ako trazis premiju i ono sto je rijetko to ces platiti ekstremno,ako uopce nagovoris toga koji ima da ti proda.
Ja sam sam Matiji rekao da ce plakat za ACom,dan danas tvrdim da me doboš i AC BB najmanje puta iznevjerio i da sam sa time bio najzadovoljniji,ali jbg iz toga nejde ekstremno konja van,pa je zanimljiv samo takav dok je iz njega izvucen neki max.
Primjetio sam da ima dosta provokatora,ali su to uglavnom oni koji imaju valjda neki problem pa dodu tu malo ubijat vrijeme i lijecit svoje komplekse,a ujedno nista do sad nisu prezentirali da bi nekome nesto i mogli prigovoriti ili eventualno dati neki savjet.
v3kac:
Meni i dalje samo jedna stvar nije jasna ako je setup bio provjeren kako se istopio klip mislim kako se provjerenom tehnologijom barata a dogodi se jedan takav epski promašaj i previd ?
dario007:
Nije se klip istopio,samo je celo pokazivalo znakove siromasne smjese.Ne kuzim sta ti nije jasno,nisu to Lego kockice da ja slozim doma i rasturim,pa ti uzmes i sebi doma sastavis opet isto.
Svaki skuter treba postelat,imao je drugaciji karb i airbox,tako da nema nekog recepta,nego treba probati,a Matija je imao prehladnu svjecicu koja je pokazivala dobru boju,a smjesa bila na granici.
Ima recept sa setupom da skuter sa 0 uloga ide jako dobro,a to ne znaci da mozes vozit sa siromasnom smjesom,ne samo taj setup,nego bilo koji.
S tim da smo njegov jos malo zazestili od onog kaj sam ja vozio i pokazalo se dobro.
v3kac:
zašto kriva svječica ? Zašto nepoštelano ?
Tko je fulao ?
Vragolasti Denis:
--- Citat: v3kac - 16 Studeni, 2022, 23:54:45 ---zašto kriva svječica ? Zašto nepoštelano ?
Tko je fulao ?
--- Kraj citata ---
E taj odgovor dobio nebudes. Svi su krivi , ti , ja. Svi koji se ne slazu sa njihovim razmisljanjem.
Matija sta nije jasno , napisao si da prelazis na 180 jer se otvaraju mogucnosti za daljnji tjuning. Dario napise da je tvoj 150 bio " S tim da smo njegov jos malo zazestili ". Znaci imao si turpijani 150 i prelazis na 180 jer ces ili turpijat ili kupiti malossi kit , i ja ti napisem cijenu. Sta se tice ostalih cijena ostao si u proslosti malo + pricekaj jos da euro dodje. Posto vidim da slijepo vjerujes svojem drugu Dariu pa onda procitej i njegovo "Dijelova za BB ima,ali ako trazis premiju i ono sto je rijetko to ces platiti ekstremno,ako uopce nagovoris toga koji ima da ti proda."
Ako ti je do pouzdanosti onda ides u kontra smijeru jer 180Lc je duplo nepouzdaniji od 150AC. A to da se AC neda sloziti onda ste slabi mestri , dobar AC parira Lc-u bez pogovora. Pogledajte si vremena sa drag racea ima neki zanimljiv podatak.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju