Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Nmax ABS 125cc - - -> 183cc Athena/TDR- - -> Japan Red
Corector:
Ne smije ti matica skoro nimalo klaparati kad proguta cijeli navoj radilice. Losije i potrosenije se bas klimaju.
I ja sam primjetio tendenciju otpustanja na nekim masinama, na nacin da me doceka nakon duzeg perioda "jedva stegnuta matica", a 44Nm je definitivno malo, i davno sam se prebacio na 48Nm, s tim nemam nikakvih problema na originalnim radilicama.
Sa ovih 100Nm si opako pretjerao, to vec govori o nekom drugom problemu.
Jedina otezanja matice sam dozivio na Ditechu posto je matica duplo tanja i lako se moze zeznuti pa samo ceka kad ce netko je pipnuti nakon maltretiranja.
Corector:
E zaboravio sam reci. Dakle Yamaha je na Bridgestone gumama. :rock_:
Prvig 10 sec. je izgledalo ovako. Hijaooo, odma smo si best friendovi, razumijemo se na najjace!! Utapanje bez kompromisa, preciznost i kontrola... Nemoj mi, nemoj samo one padavicarske jaoooo, navikavat se na ono, kao hodat poslije rehabilitacije i opet upadnes!! :jerk:
dacerovs:
Setupiram karb, smeša mora bit kak bog zapovjeda!
dacerovs:
--- Citat: aragonY - 02 Ožujak, 2021, 22:45:17 ---Svaki put nova matica, probao i ravnu i rebrastu i otpusti se. Prva dva puta zavrnuto na 60Nm. Ovaj put sam uz 100Nm i domaćinski stavio loctitea na navoj pa cemo vidjeti. Pretezno bi izdrzalo po 700-1000km i samo najednom propadne gas i zamelje u prenosu. Bas ono koma osjecaj. Al da ne idemo previse u offtopic, ako se nesto desi pisati cu ;D
--- Kraj citata ---
Nista ne trolas, pisi slobodno, pogotovo ti i ostali koji ste starija garda na forumu.
Nadalje imas ili si imao isti problem kao i ja pa nisi van teme. Ja imam nove original matice i kad vidim kako one na knap idu na navoj radilice odma mi je sve jasno zasto nakon nekoliko skidanja varia kosooki stavljaju nove matice jer im se inace dogodi ovo kaj i meni i jos ako ne zategnes kako treba onda ti hrzanje iz prijenosa ne gine hahah.
Corector:
Daj tu smjesu pojacaj :toothy10:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju