Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Nmax ABS 125cc - - -> 183cc Athena/TDR- - -> Japan Red
dacerovs:
Ma stegnuo sam sada to kao i tvornica, cak sam sa kilokljucem provjerio kolko NM mi udarni pistolj stegne nakon 2-3 trzaja i bilo je skoro na 50nm.
Nmax napravio preko 500km od kako je slozen pa bi trebalo ovo razradno ulje promijenit i ubacit mu friskog. Sta se tice potrosnog materijala, vidim da su mi prednje plocice pri kraju pa cu i to morat zamijenit ali ima uskoro 15tkm na kontu tako da je to ok. Medutim sada se to jos vise trosi sa obzirom da puno brze nabire brzinu. Jos mi je u sjecanju moj bivsi Runner kako u 2500km sahranim disk plocice hahahha.
Tomi_ZG:
Znam da nije skroz ispravno ali smatram da je za variomat najbolji pištolj ali samo za onoga ko zna rukovat s njim,već sam pričao da sam i ja na runneru imao problema s otpuštanjem matice kaj god napravio,onda još kad vidim kak se radilica piga kad to stežem ma reko odjebi s tim,nema mi gore kad čujem ono brušenje i onda koči ko luđak i gasi pazeći da ne izgineš,od kad stežem pištoljem nije mi se otpustila nikad osim jednom dok sam još isprobavao koliko zakucat pa sam premalo stegnuo
Ali nikad neću zaboravit kad mi se otpustila matica već nakon 100m od izlaska iz kafane(skužim po okretajima i prevrtavanju nakon 60kmh) ali ventilvar nije brusio pa sam odlučio nek se jebe i tak nastavio vozit do doma,samo nisam smio ni slučajno stat jer bi se sve rasulo,čak ni na semaforima,jer dok je pod umjerenim gasom remen to sve drži napeto na pola da vozi,na taj način sam prešao 15km :toothy12:
aragonY:
Ja sam trenutno u fazi testiranja vise nego duplo jače stegnute matice variomata od tvornicki propisane vrijednosti (44Nm->100Nm). Bas zbog ovog sto Tomi kaze, dobio sam nocne more od tog odvrtanja, triput mi se desilo i svaki put iznervira iako se moze skrpati pored puta ali zasto mi to treba, da ja u nekoj šumi navečer moram šarafati sa strane oko gluposti.
dario007:
Stavi novu maticu,ja sam u fazi stelanja prstima naserafio i nije se otpustilo.(zaboravio stegnut)
aragonY:
Svaki put nova matica, probao i ravnu i rebrastu i otpusti se. Prva dva puta zavrnuto na 60Nm. Ovaj put sam uz 100Nm i domaćinski stavio loctitea na navoj pa cemo vidjeti. Pretezno bi izdrzalo po 700-1000km i samo najednom propadne gas i zamelje u prenosu. Bas ono koma osjecaj. Al da ne idemo previse u offtopic, ako se nesto desi pisati cu ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju