Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Zuma

<< < (67/90) > >>

Budy_94:
Svaka čast na pedantnosti prilikom slaganja, lipo radi Zuma.
Vidi čela klipa i glave al su ispolirani  :glasses9:

mic:
Nadam se i ja da nema više pehova, ovo me baš uhvatilo nespremnog.
Termogrupu sam skinuo jer sam znao još od prije da mi se prelivni ne otvaraju do kraja i da je squish pre veliki tako da sam termogrupu otvorio sa namjerom da sredim te stavke, a na kraju je Zuma samo omogućila veći propuh kroz novčanik ovim neočekivanim kvarom  :laughing6:

Hehe hvala budy :icon_thumright: Tako mora biti i na roxu ;D

challenbeen:
Vraćam se kući sa prinovom, kad ono Zumić na bezinsku ulijeće preko pune dvi crte  :headbang: jaooo Mic, koji skuter imas ej

mic:
Da ne ispadne da sam zapustio Zumu evo malo novosti;
Ležajevi tj. onaj mali kuglični ležaj u zadnjoj polutci mi je počeo šuškati malo još prošle godine pa sam to nekako krpao trpanjem masti ali došlo je vrijeme da se zamjeni ležaj.
Ležaj je malo specifične dimenzije te ga u Zadru nisam uspio naći, a nisam ga htio naručivati jer sam prilikom slaganja bivšeg Aeroxa i naručivanja istih ležaja u narudžbi dobio krivi ležaj tj. ležaj bez semeringa koji mi je bio takoreći beskoristan, a platio sam ga.
Nisam htio i ovaj put plaćati nešto što ne mogu koristiti pa sam se bacio u potragu ležajeva te sam ih preko Zvonkeca92 kojemu se ovaj put još jednom zahvaljujem na usluzi uspionabaviti u Lager Komerc u u Zg-u, te ovaj put oba ležaja imaju semeringe.
Uzeo sam dva seta čisto da ih imam sada kad sam ih uspio nabaviti i još sam uzeo dva Koya Japan 6204 C3 za buduće slaganje blokova od Zume.
Evo dolje na računu se mogu vidjeti cijene i oznake pojedinih ležaja pa ako je netko još u potrazi za istim možda dobro dođe.

zvonkec92:
Ovaj mali kuglicni je bas specifican neki i za svoju velicinu dosta skup, jos je skuplje kada kupis u Skuter Dijelovima pa ti posalju krive a ne zele prihvatit reklamaciju. Trgovacka posla, samo da je prodavat bilo sta i strpat pare u đep a ti bacis novce na dijelove skuplje nego bi ih nabavio direkt od trgovine koja se bavi time plus postarina 30-40kn il kolko vec. Trgovac danas moze biti svatko, ćak i čoban koji cuva ovce.

Spomenuo bi slican primjer od prosle godine, zovem trgovinu u Osijeku tj zastupnika za EuroWolf traktore i trazim crijevo od antifriza a to nepase od nicega jer je pod specificnim kutem, i frajer mi otvoreno kaze gospodine bez uzorka ili slike vam ja neznam koji je to dio ja sam obican trgovac, ja dijelove trazim u katalogu narucim i prodam vama a traktor u dijelovima u zivotu nisam vidio. Eto, umjesto da takve stvari rade ljudi koji imaju nekog iskustva i znanja o mehanici taj posao doslovno moze raditi teta prodavacica iz Konzuma

Trgovac dijelovima koji ti je prodao krive lezajeve bi trebao znati da se u polutkama nalazi mast i da ta mast nesmije izaci kroz lezajeve van zato i mora biti kuglicni zatvoren a iglicasti sa semeringom

ali trgovac nije mario za to nego je otisao u katalog, po dimemzijama ili cemu vec narucio nesto najjeftinije sto postoji a tebi prodao za skuplje nego sto dodu ovi skuplji 🤣

Za ubuduce znas da se takve stvari prodaju u specijaliziranim trgovinama a ne u pekari među kiflama, za sve drugo tu je Motor-X ili ako je hitno Mojskuter trgovina , ako neznas pitaj rado cemo pomoci...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju