Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner 70 sa stage 6 ne vuce

<< < (11/23) > >>

baksvr46:
Meni je problem sto se dugo ceka dok dodje dio i sto nemam karticu da preko nje narucim

PchelaUbica:
E al problem ti je jer ni tamo u trgovini nemas vec ustelan karb tocno za tvoj setup skutera. Vec bi usput morao uzet dizne igle i to postelat

baksvr46:
Shvatio sam to, kakav karb mi treba za ovaj cilindar 19mm 21mm 24mm, i sta znace oznake phva phbg pwk, kojs velicine dizni trebam uzeti za stelovanje npr od 100 do 120

tdj595:
Phbg 21mm minimum, dizne 80-100

mrmadrma:
Pozdrav, imas mnogo vrsta karburatora PHBN, PHBG, PHVA, SHA itd...

Najvise kod skutera(novih) ne rabljenih i modifikovanih se koristi SHA ili PHBG karburator, SHA dolazi u mnogim dimenzijama a maksimalna je 16mm sto se proizvodi. Vecinom se koriste kod talijanskih Vespi.

PHVA se koristi vecinom kod Tomosa takodje dizne sa PHBG ili SHA ne mogu se koristiti u PHVA karburatoru zato sto ne pristaje.

Postoji takodjer PHBC koji ima identican dizajn kao PHBG ali imaju drugacije kuciste(da tako kazem) iglicaste.

PHBG je najkorisceniji karburator kod tjunera a i vec dugi niz godina se stavlja u nove skutere. Max velicina PHBG karburatora je 21mm koju ti je preporucio vec 'tdj595'. PHBG je veoma kvalitetan karburator koji koristi 3 dizne koje se mogu stelati(glavnu diznu, ler diznu i startnu diznu).

Lijep pozdrav, ako sam pogrijesio pri necemu ispravite me.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju