Tehnički kutak > Tuning skutera
Runner 70 sa stage 6 ne vuce
baksvr46:
Hvala vam puno
DNKZ:
--- Citat: mrmadrma - 17 Kolovoz, 2019, 03:11:58 ---Pozdrav, imas mnogo vrsta karburatora PHBN, PHBG, PHVA, SHA itd...
Najvise kod skutera(novih) ne rabljenih i modifikovanih se koristi SHA ili PHBG karburator, SHA dolazi u mnogim dimenzijama a maksimalna je 16mm sto se proizvodi. Vecinom se koriste kod talijanskih Vespi.
PHVA se koristi vecinom kod Tomosa takodje dizne sa PHBG ili SHA ne mogu se koristiti u PHVA karburatoru zato sto ne pristaje.
Postoji takodjer PHBC koji ima identican dizajn kao PHBG ali imaju drugacije kuciste(da tako kazem) iglicaste.
PHBG je najkorisceniji karburator kod tjunera a i vec dugi niz godina se stavlja u nove skutere. Max velicina PHBG karburatora je 21mm koju ti je preporucio vec 'tdj595'. PHBG je veoma kvalitetan karburator koji koristi 3 dizne koje se mogu stelati(glavnu diznu, ler diznu i startnu diznu).
Lijep pozdrav, ako sam pogrijesio pri necemu ispravite me.
--- Kraj citata ---
Kako lijepo covjek odgovori :icon_thumright:
baksvr46:
Samo koji bi karb i dizne tacno uzeo po nekoj normalnoj cijeni i ima li potrebe da uzimam gljivu
dario007:
Pa nisi nam ni napisao setup,kako da te onda pravilno savjetujemo?
Imas sliku tog kita sto je na skuteru?
baksvr46:
Imam slike ako hoces da ti posaljem napisi broj ili kako hoces a setup je:
MHR Racing kit 70cc (dosta sam gledao po netu jedino on moze biti i izgledom je isti)
Dellorto 17.5( njega mijenjam)
Stage 6 Pro Replica( mijenjam nakon karba kada skupim novca)
Malossi rolnice 4 grama
Malossi remen
Malossi fly system zvono i lamela
Malossi zelena opruga
To bi bilo to mozda sam neku sitnicu zaboravio
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju