Danas odem do skutera posto 6 dana nije paljen,reko upalit cu ga i malo se provozit. Upali normalno,ja krenem,i nakon 500 m skuter ostane bez snage i znam da ce se ugasit ako pustim gas. Dolazim na ukljucenje na glavnu cestu i moram stat,skuter se ugasio. Pokusavam upalit,nece. Zatvorim zrak na airboxu,upali ali cim maknem prst ugasi se. Sacekam 10 min, normalno upali i odvezem se prema kuci,medjutim ovaj put nakon 200m skuter se ugasi sa istim simptomima. Opet sacekam,upalim i uspijem doci doma. Izgleda kao da je zalijepio klip pa sam rastavio sve i pregledao. Celo klipa tamno smedje, nema tragova lijepljenja ni najmanjih, sve ko novo. Sklopim sve nazad i malo naspanam sajlu od pumpe za ulje. Svejedno stavim diznu 86 umjesto 70 i mislim da nema sanse da upali. Medjutim upalio je normalno,nastelam smjesu i pustim ga u leru 10 minuta da radi. Odem krug po ulici od cca 50 metara i pri povratku nazad opet se ugasio,isti simptomi. Kao da netko odjednom presijece dovod goriva. Mislim da je problem u ovom BGM karbu,nesto s njim gadno nije u redu,jer se ovo nije desavalo sa gurtnerom prije. Sutra nakon posla montiram gurtnera pa cemo vidjet da li ce onda biti problema. Ako ustanovim da je BGM karb u pitanju, kupujem dellorto original a ovoga cu prodat. E da, sa diznom 86 ide isto kao i sa 66 i sa 70,nema nikakve razlike u primanju gasa,odazivu i slicno,i ne trokira od viska goriva,pa iz toga zakljucujem da karb ne valja