Dakle, vlasnik sam novog Piaggia NRG Power 50 DD iz 2018. godine.
Naravno ima Euro 4 normu i tu nastupaju problemi.
Na skuteru sam odmah skinuo blokadu na 100km, i skuter jedva ide 65km/h.
Pa sam nakon toga stavio lakše rolice i Gianelli Extra auspuh i sad ide jedva 75km/h, s tim da ima malo jači start.
No taj auspuh mi je užasno bučan i općenito se glupo osjećam dok prolazim kroz grad.
Dok opet kod serijskog auspuha je problem što se odmah nakon 2 km zacrveni i ugrije dobrano.
E sad 2 pitanja:
1. Isplati li mi se išta radit po pitanju da skuter ide barem 80-85km/h i šta bi sve trebao radit, a da opet bude što tiši?
2. Da ne radim ništa, nego da se vozim laganini 65km/h, što me recimo zadovoljava - ali koji auspuh onda da stavim, a da bude što bliži serijskom? Ima li neki zamjenski, ili da probam negdje naći polovni sa starijeg godišta NRG-a? Da li uopće odgovara?
Napominjem da sam do sad vozio Peugeot SF2 iz 2001. i napravio sam s njim u 17 godina 28000km, a izgledao je i dalje kao nov i apsolutno sve je na njemu bilo serijski. Išao je bez problema 80km/h.
Prodao sam ga, i odlučio kupit novi skuter za idućih 15 godina, i odlučio kupit najbrži u klasi (jer znam da su stari NRG-i išli u serijali do 90km/h), a na kraju zbog Euro4 norme se sjebao totalno.
Sad pokušavam vidjeti što se da srediti, barem po pitanju tišine.
Hvala!