Tehnički kutak > Garaža
Piaggio nrg mc3 by Fico
Fićo98:
Evo uspio napokon skinuti dekl i da vidim šta se nalazi unutra,za mene kao početnika ima dosta novoga krenimo redom
Polini Variomat se gore
Bolcna ima malo lufta,smije li to tako biti ?
Zatim provjerio radilicu i mikro remen, radilica kao kod cure,odlična!!
A Mikroremen prosudite vi prvi put se susrećem s njim
Provjerio kvacilo i skuzio da je zvono počelo plavit,dobiva sportsku boju.. to je znak da se pregrijava? Moguće da je do toga da mi padnu obrtaji?
Federi
Centralni je zeleni,a mali su čini mi se da su crni
Dalje malo gledam i skuzim neko crnilo na bloku
Jel to moguće da remen struze od blok kad dođe do vrha ?
I šta točno znači ova oznaka na polutki TGB?
tdj595:
Da, zvono zamijeni, kad je takvo bas je brutalno poplavilo. Stavi odma wingbell
Tgb proizvodac polutki samo.
Padaju okretajj zbog centralnog vjerojatno, tako da stavi malossi ljubicasti, i vjerojatno ce ti trebat laksi valjcici, ovo su cini mi se piaggio 5.3gr od purejeta. Meni su na polini variomatu i ljubicastom trebali 4.3g valjcici za nekih 9200 okretaja.
Bolcna ne smije imat luft
lukazikaovic:
teško je prosudit stanje mikroremena kad ga imaš u ruci a kamoli preko videa. Najpametnije bi bilo prominit ga pa bit miran.
Zvono je zapaljeno i tribalo bi ga prominit, ali to nije uzrok pada okretaja. Zvono kad spoji njegova funkcija je zavrsena.
okretaji padaju vjerojatno zbog starog tipa polutki koji imaju banana oblik izlaza.
Ako imas novi tip polutki (a nemas) onda triba bolje pogodit omjer kuglica i centralnog federa. Ili triba uštelat karb.
Remen ti struze po bloku al to je normalna pojava kad se stavi sportski variomat u kombinaciji sa serija getribon. remen ide do kraja i to je oke.
TGB je marka polutke serijski ugrađivana u neka godišta piaggio mašina.
zvonkec92:
Kad bus mjenjo zvono ja bi vrlo rado udomio ovo staro, to je dobro to ce kod mene vozit jos stoljecima, to kaj je plavo ne znaci ama bas nista ako ne trese na startu
dario007:
Mikroremen probaj zakrenuti za 90 stupnjeva,ako ide preko toga za zamjenu je...Posto ne znas kad je mijenjano,zamijeni si ga,on je 60ak kn i osigurava hladjenje i podmazivanje masine.
Zvono kao sto je Zvonkec rekao,ali ako imas viska love mozes zamijeniti.U pravilu kad poplavi,onda se i izvitoperi.
Sto se tice federa trebas ljubicasti i lakse rolice,imam ti ja federa,rolica,a imam i noviji tip polutku.Javi se pa cemo sloziti neku sportsku kombinaciju.
A imam i zvono orginal u mint stanju.
Edit: ovaj plavi odsjaj u zvonu je odbljesak od auta,nije plavo...
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju