prije koji mjesec sam iskopo slike na netu...blokovi za 2 malossi 172 cilindra,sasija je homemade itd...nesto prebolesno
ako je bilo za dragstera ok, ali ako je lik to roknuo na obicno skuteru onda je stvarno blesav....
ko onaj cetverocilindrasti od cristofolinja, nemozes ga nagnut, nemozes mu otvorit gas do kraja a puna staja konja na raspolaganju....
pojasni zasto mu nemozes otvorit gas do kraja? ima kratki hod rucice,a normalno da od nule nemoze pun gas kad ima na radilici 100+ks... i zasto se to nebi moglo naprimjer napravit na nekom skutu,ako se sasija ojaca i adekvatno rijesi amortizacija? nije dragster nekakva iznimka vec se na svakom takvom motoricu pojacava sasija;)
sam si si dao odgovor, recimo da ima samo 80KS (to drugo ajmo rec da se izgubi) e sad na skutu od nekih 130 kila koliko ga ima onaj od cristofolinija to je nemoguce kontrolirat..... e sad imas i dragstere od cristofolinija sa 3 cilindra (vidio svojim ocima) ali razlika je u konstrukciji kostura... na dragu je sva tezina bacena na prednji kraj, to vidis po konstrukciji, po manjem kotacu ispred i na nekim dragsterima na kojima se dodaje treci kotac na 2 metra iza bloka kako se motor nebi digo na zadnjem.....
e sad onaj od cristofolinija je pojacan, ali to nema nikakve veze kad je kompletni prednji kraj od phantoma i ispred ima gumu od 13 ili 12 (ne sjecam se ali mogu provjerit).... vozilo ga je nekoliko ljudi i cak jedan novinar koji pise na nekom taljanskom casopisu i sad ti si ga mogo vozit na 100km/h naprimjer ali cim bis otvorio gas on bi te bacio na zadnjem i nisi ga mogao kontrolirati....
da ga je mogao bolje napraviti to je istina, ali projekt nema nacrta, sve se to radilo onako fuserski bez plana.... to ti govori i sama cinjenica da je prijenos rjesen sa over rangeom od nrg-a (sama baza projekta je bio blok od nrg-a), mislim 100 konja prenosit s OR, pise u recenziji da je remen rasturen poslje par km voznje, a zamisli sta bi tek bilo od remena da ga je netko uspjo vozit kako treba..
btw. ako si vidio onaj video na jutubu kako ga voze, si vidio da cim mu das gas on se digne na zadnjem tako da.....