Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

SR Tuono Replica 2003 karburator (ex ditech) Slike 8.str

<< < (10/34) > >>

dino_sk:
a da stavis jos lakse rolice ili tvrđi centralni   ::) :icon_scratch:

Iwo SR Tuono:
Evo šta je gore pa recite prijedloge

XPro
Fly + zeleni federi iz sport seta
Centralni je žuti
Malossi special belt
Roline 5,5gr polini

E sad, skuteru kad daš gas on nema ni šuta ni ništa, jednostavno mrtav, i da, VMAX 70km/h,a sa serijalom je išao 80km/h, govorim po uricama  :binkybaby:

i znam da spuštam se nizbrdo i dam gas na 60km/h i skuter ne ubrzava, samo se krene vrtit bzvz.

Šta sam kod setupa primjetio da ovaj žuti centralni na 0 km je meški nego serijski centralni koji ima 18 000km,a trgovac se kunio svime da je bijeli tvrđi od serijskog a žuti da je za midrace mašine  :toothy12: :toothy12:

I prijenos se puuuno više grije nego prije.

Ovi svi dijelovi šta sam nabrojao imaju max 400km.

ajd ljudi pomažite  8)

Drnda:
prema tome preslab ti je centralni :toothy12:
da li ima rupe u ubrzanju, ono ide dobro do npr. 40 pa onda rupa, kao da nece da ubrzava pa onda opet pocne ubrzavati i tako, ili se samo prevrtava ali ne ide ok...

Iwo SR Tuono:
ima rupu, da, između 40 i 60, tako, po ravnici. I onda dođe do 70 i stane, okretaji padnu i uspori za 2-3km/h i onda nastavlja istom brzinom.
A do 40 ide dobro, ko serijala, možda čak i bolje malo.

Cilj je dobit performanse serijskog auspuha kroz režime gasa i bolju špicu nego serijski, to je sve šta mi treba.
Nemogu dopustit da me bus stiže uzbrdo  :laughing6: :laughing6:

Drnda:
pa prema ovome ja bi rekao da ti je zuti feder premekan, meni se to dogadjalo sa malossi bijelim, sada stavio seriski crveni i sada je sve 5...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju