Tehnički kutak > Tuning skutera

Trazenje optimalnog powerbanda

<< < (4/6) > >>

dario007:
Pa eto Dax je to malo prilagodio sebi,njemu vise odgovara na nizoj brzini,meni na visoj.
Iako moram priznati da sa 3mm sajbicom i 21% duzom getribom se to odvija malo previsoko,za te potrebe bi i ja trebao 5-6mm sajbicu jer mi ga zblokira tamo oko 100km/h pa vec od suma vjetra tesko razaznajes stvari.
Znaci taj dio je individualan i to se moze prilagodjavati sebi.

Ovo kaj Dax dodaje okretaje meni nije okej.Ako je skuter najjaci na 9500rpm,onda gadjas 9500rpm,a ne 10000rpm.
Ja uvijek kasnijom stelom isprobam cijeli taj powerband di je najjaci.Recimo vidim u probi da je najjaci od 9-9.5t rpm i onda kasnije stelom probavam ubrzanja na mjerenom mjestu i na 9 i na 9.2 i na 9.5 pa se odlucim koja je najbolja kombinacija.
Uglavnom su tu razlike po 2-3km/h kad mjeris i to je bas gadjanje finesa,pa obicno taj dio na fino podesim da mi je sto bolji na startu ako nemam podesavajuce kvacilo.

Evo zadnji primjer sport pro mk2 sa Nardom,udarac i produbljenje zvuka pocinje od 9800rpm i slabi na 11500rpm,na 11800 se samo naglo izgubi.
Brutalno jak i dug powerband,kasnijim stelanjem ja na 10400 i na 11400 rpm imam razliku od 3km/h do 120km/h po satu.
Samo u voznji djeluje puno jaci i zivlji na 11400rpm,ali su i putne brzine manje.Morat cu reskirat malo bolji izlaz za vislje putne brzine,pa cu te okretaje ciljati na 10800-11000rpm.

SF2 Freak:
Ma dax nema dume  :toothy12: nek se negura na mjesto Pape za prijenos jer takvoga vec imamo (tebe).
Neka se drzi svjecica i dizni. Jer za taj spektar tu je on gazdic.

Ja isto kak dodam malo okretaja vise od max snage jer na tripu redovito padnu okretaji. Ali ja isto pojma nemam i uopce me to ne dira dok sam vrzi od Tomia.  :headbang:

Corector:
Cuj to, Peza ima pad okretaja na tripu. Konacno malo bez cenzure :D

dell:
Dario, svaka cast na temi  ;D

Mogao si jos i staviti temu kako sloziti novu radilicu i lezajeve u blokove

dario007:
Mogao bi kad bi netko snimio u kljucnim trenutcima,ovak sam ne stignem snimati i raditi,bar ne sa mobitelom...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju