Tehnički kutak > Tuning skutera

Trazenje optimalnog powerbanda

<< < (3/6) > >>

Corector:
Treba napisat od cega prirucno napravit sajbice za svaki skuter. Link od alija nije trajan :D

dario007:
Sto se tice scooter attacka,njima je tak svejedno na kojoj brzini se njima blokira prijenos,odnosno u kojem podrucju.Oni preko krivulje snage sve vide i nebitno je koju brzinu razvije na valjcima.
Nama je bitno,jer skuter sporije nabire brzinu na 80ak km/h nego na 30km/h.Na 30km/h bi jako tesko skuzili di je taj powerband jer skuter kroz 1sec preleti 1000rpm,dok se to na 80ak km/h odvija 5sec.

Prsten(nije sajbica) je isti kao onaj sto se koristi za blokadu prijenosa koji skuteri 50cc tvornicki imaju.Na 50cc se moze koristiti serijski prsten koji ce se stanjiti da bude oko 3mm sirine.
Na drugim jacim i vecim skuterima se mora napraviti kod tokara ili pripasati nesto.
Radi se tako da knap nailazi na bolcnu,znaci unutarnji fi je nijansu siri od bolcne,sirok je 3mm,a visina nam je nebitna i ona se napravi da stjenka pikse bude 2-3mm debljine.

Ukoliko ima nekih pitanja ili vam nesto bude nejasno,probat cu objasniti.

dario007:
Nasao sam jednostavno rijesenje,ako netko nema tokara u blizini,ili mu je zao brusiti serijsku blokadu.

Scooter attack prodaje gotove prstene za blokiranje prijenosa,evo par linkova razlicitih sirina

https://www.scooter-attack.com/reduzierring-drossel-variator-scooter-attack-18x23mm-2mm-l-sa90597-38.html

https://www.scooter-attack.com/reduzierring-drossel-variator-scooter-attack-18x23mm-4mm-l-sa90598-38.html

https://www.scooter-attack.com/drosselring-piaggio-gy6-variomatik-6mm-18x23x6mm-l-sa90600-38.html

Ovi prsteni se mogu koristiti na svim skuterima koji imaju bolcnu 20mm

Dax:
Pa da se i ja malo nadovezem

Ja sam imao nabolje rezultate sa orginal plasticnom sajbicom od malossi multivara 7mm
Neznam zasto,ali je taj nalet snage i momenta je puno veci dok se vozis cca 40-50 na sat
Probao sam i sa 3mm,ali nisam bio zadovoljan,nekako mi je prebalavo prolazio kroz taj powerband

Uglavnom evo i mojeg dodatka
Znaci tu di vam motor pocne divljat,recimo na 9500-9600 (karikiram) samo se nadoda cca 400-500 okretaja i to je cista sredina powerbanda
To se naravno proba kao sto je receno laganim popustanjem gasa i dodavnjem gasa u tim okretajima pa se tocno zna gdje je najaci
Mada i tu ima caka kad se pocne vozit
Svako individualno stela skuter po sebi pa tako ide i ovo
Neki nece biti zadovoljni postelanim rolicama i powerbandom koj trenutno vrte pa tako se jos da pigrat kad se pocne cesce vozit
Jer ima pocetak,zlatna sredina i vrh powerbanda
Svako zna za sta mu sluzi skuter pa onda neka ga i tako stela
Neko se voli vozit u samom vrhu powerbada da izvlaci maximum,ali je tu lagan gubitak momenta!!!
Nekako je nabolja sredina,ali to je opet od osobe do osobe pa nek se svako slaze kako mu pase
To su sada finese i otezavanje ili olaksavnje rolica za 0.05,0.10,0.20g,znaci bas finese od 50-200 okretaja,ali za takav setup treba imat jako dobro ustelanu frgu i prijenos da nema gubitaka i puno oscilacija okretaja

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

PchelaUbica:
Znaci moze se i sa serijskom  blokadom ? Samo ce prije biti taj nalet snage. Tj brze ce.i proci ili?
Ako sam dobro skuzio radeta zato je rekao da bolje na 80 kmh jer sporije ides kroz njega. Al eto ti kazes da ga teze razaznajes . Nadam se da sam dobro pokopcao.
Treba onda probati i sa standard blokadom npr istestirati gdje je najjaci na tih 50kmh kad krene. I na 80kmh pa si to usporedit. I onda u pravoj voznji tu negdje dotjeravat.
A zasto se dodaje jos 500 okretaja?

Btw dario ti si mod. Mislim da bi si trebao ovu temu staviti tamo na vrh. Ili sticky ako se to tako kaze nek se vidi . Jer je ful korisna i steta da se zagubi :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju