Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (101/107) > >>

gavranpero:
Filter zraka zamjenjen. Kupio sam Motul sprej za filtere, trajaće mi dok se skuter ne raspadne.

gavranpero:
Ko zna, možda dobije čarobnu boju sa iridijum svjećicom.  :toothy9:

matija84m:
Mozda sa novim filterom dobijes vise zraka pa ce situacija bit bolja.
Iako mi nije jasno kako ti je svjecica stalno crna ::)

Pa koji karb koristis? Koja dizna?

gavranpero:
Dizna 72 bi trebala biti, a karb je dell PHVA 17.5 ED. Ma ne šarafam više ništa (dok se ne pokvari), svjećicu sam uzeo onako, da mogu reči da imam iridium.  ;D Kupio sam neku tečnost za obnavljanje plastika (crnih), namazao ga, ne izgleda loše. Naravno, i dalje provjera stanja rola, remena i ostalih potrošnih dijelova, možda nabavim plastike u mint stanju, ali o tom potom. Ljeto je, samo gas.  :skuter3:

matija84m:
Ma ako ti je karb ok i imas dobar odaziv te se dobro vozi na svim otklonima gasa onda nemas kaj dirat. Ako je svjecica tamnija nema veze. Bitno da ne zaljeva jer se onda svjecica kvari.

Sa iridijumom nemas kaj pogresit. Userafit i ne razmisljas o izmjeni jer bas dugo traje :headbang:

Evo ja sam zadovoljan sa champion rn1c i ta svjecica nema tragova koristenja nakon 10000km. Bas dobro traje :headbang:
Imam drugi problem kaj malo gori na minus elektrodi ali je jos u granicama normale. Kad bi smanjio kompresiju bilo bi bolje ali se ne zabrinjavam dok klip ima dobru boju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju