Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (90/107) > >>

dario007:
Kotaci se balansiraju sa montiranim diskom,moras ocistiti i dosjed di sjeda disk do aluminija.

Poggiali:
najs... da... ako nisi ocistio di disk sjeda, mogo bi ti i tresti disk...

kad zatvaras prijenos, nemoj zaboravit one podloske.. ako nece da stoje na mjestu, namazi ih malo tovatnom masti pa zakelji... i provjeri dihtung.. ako je star, nebi bilo lose novi stavit....

gavranpero:
To za balans sa diskom nisam znao, niti mi je rekao serviser, a još se broje kao moto servis. Valjda neće biti u debalansu.  ??? Diskove sam već stavio, ali ću ih skinuti, pa očistiti lak na mjestima gdje naliježu.

Dihtung bi rado promijenio, kao i semeringe, ali jedva sam iskopao ležaj, tako da ipak ide stari.

:falafala:

Corector:
Ne sekiraj se oko balansa, neces postici brzine da trese, osim ako su gume jako deformirane. Dugo nisam vidio gumu za suhu cestu, s tako malo mesa, neobicno, inace treba biti obrnuto. Al mogla bi dobro izbacivati vodu.

gavranpero:

Prednji disk je zapinjao, pa sam ga zarotirao za trećinu kruga. Sad je bolje, ali i dalje češe malo. To ću pokušati da sredim kad stavim nove pločice. Zadnji točak je bez lufta, jedino što sam primjetio malo masno na donjem spoju poklopca getribe. Pratiću narednih dana, možda će morati nova gumica dihtunga. Neobičan je osjećaj, vjerovatno zbog guma. Nekako lako pada lijevo/desno, naginjanje, nisam stručnjak, to je ono što sam primjetio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju