Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija
gavranpero:
Konačno da se i moja krdža obraduje novim gumama.
Ferodo pločice za 3€. :headbang:
Sad, planiram opjeskariti feluge. Sam ih lakirati bojom u spreju ili nekom dati da to uradi, možda plastificira ?
Deki.:
Gume lijepo izgledaju.
Zanimljive šare
Poggiali:
lamelice su ti preduge, moze pravit problem ako su dosta tanke... ne znas debljinu?
felge daj plastificirat, bit ce vjecne
gavranpero:
Debljina je 0.30 ili 0.35 čini mi se. Uglavnom, tanje su od 0.40 koje imam u šteku. Pa, usisna piramida nije orig. Aprilia, već neka kineska, komplet aluminijum, i potpuno ravni prozori, (orig. nisu, već su izbočeni na dijelu koji zatvaraju lamelice) tako da lamelice lijepo legnu (malo su i šire), otvaraju se se lakše od limenih (testirao sam ih duvajući kroz lamele, takodje praveći vakum :happy8:).
Teško ću naći plastificiranje, ovdje uglavnom rade samo lakiranje. 30€ sa pjeskarenjem i lakiranjem.
gavranpero:
Trebao sam se voziti i dalje na starim gumama. :-[ Što napisa Corector, Morini samo baca u trošak.
--- Citat: ---Slobodno razbijte i zapalite te Morini Doteche, uciniti ce ti si uslugu, i onog Morini karba takodjer
--- Kraj citata ---
Skinuo točkove, imam šta i vidjeti. Zadnja osovina/ležaj dobila finog lufta.
.
Da li se može samo skinuti osovina i dio bloka i upresati nov ležaj ? Da li je na drugom kraju osovine takodje ležaj ili je piksna. Nisam imao volje da skidam/otvaram danas i to.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju