Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (71/107) > >>

PchelaUbica:
Fino si ti to sklepal 👍👍

gavranpero:

Namontirao, jedino što sam se zeznuo kod okretanja topa. Skontao kad sam već nabio izolaciju da je naopačke, ali više je nisam mogao izvući. Sad je Leo Vince XZ.  :toothy9:

gavranpero:
Ok, stigao Colortune, zbogom boje svjećica, siromašna i bogata smjeso.  :headbang:

.

Trebala bi manja dizna za par brojeva, ali to ću kad mi se bude dalo. Svijetlo plavi plamen siromašna, narandžast bogata, nešto izmedju toga je idealna. Žuta, može da naginje ka plavoj recimo, naravno, na svim otklonima.

Corector:
Vidi zanimacije u mraku, koliko to kosta? Ajde bas me zanimaju rezultati, samo naprijed!

gavranpero:
Uspio sam naći za 35€, iz GB. U setu dodje svjećica (ima i drugih dimenzija), produžetak za lulu, ogledalo za nepristupačne (nevidljive) položaje svjećice i četkica za povremeno čišćenje. Agregat treba biti na radnoj temperaturi, uvrnuti Colortune svjećicu (dodje i nastavak za ručno zavrtanje) Ne mora čak ni biti u mraku, ovo je u polumraku šupe, uglavnom vidi se dobro boja sagorijevanja.

To me dovodi do drugog zaključka, a tiče se boje svjećice. Kod mene u BIH ili ne valja gorivo ili svjećice koje dobijaju pravu boju nisu odgovarajuće toplotne vrijednosti (prehladne), pa pokazuju ciglastu boju. Ja nisam mogao naći hladniju od 8 NGK, a originalna na Morini ide 7. Nebitno, imam sad orijentir gdje ići sa diznom, u mom slučaju dole.  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju