Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (59/107) > >>

gavranpero:
Vjerovatno mi je zato na starom klipu bilo čelo garavo stalno. Mijenjaću ovih dana opet crijevo ulja, pa ću da ispustim sintetiku. Prijedlog za neko dostupno u BIH, po normalnoj cijeni ?

dario007:
Kaufland zuco

Corector:
Nije lako donesti zakljucak koje je ulje losije. Ali recimo imas te neke minerale koje vise dime i smrde, te ostavljaju masan trag na ispusnoj cijevi. Ovo sve ostalo je ok. Od nedavno su se pojavila 2T ulja s cudnim mirisom, vuku na hipenol. E sad, bitno je da se maze. Ali imas ulje od 12kn za 1l koje bas jako zaudara po hipenolu, i ja to sebi ne bi nikada ulio osim u nuzdi. Koristim ga za podmazivanje nekih klizih dijelova.
Primjerice, Lukoil minerala - cirkus. Cim uzmem takav skuter na testni djir, iza mene oblak dima. Evo kako izgleda Leovince GP vozen na tom ulju, koji sam si stavio na purejeta i raspirio ga :D

gavranpero:

--- Citat: paradajz - 07 Svibanj, 2020, 10:11:53 ---
--- Citat: gavranpero - 05 Svibanj, 2020, 21:42:54 ---Cijena mu je manje više ista kao polusintetika, a Agip valjda ima dobra ulja ? Pošto sad imam i mješavinu u gorivu, hajmo reći da je sad pola/pola. Čitam da ful sintetika pravi naslage na klipu ? Ako je tako, zašto se uopšte i koristi kod 2T motora ?

--- Kraj citata ---
Prava sintetika je duplo skuplja od polu, ponekad budu čudni nazivi polu pa ljudi misle da je full, bitno ti je ako voziš rs125, daj stavi sliku tog tvog ulja

--- Kraj citata ---

https://oilproducts.eni.com/en_BX/products/lubricants/engine-oils/scooters-and-motorcycles/eni-i-ride-scooter

P.S. Plaćam ga 12.5KM ili 50 kuna po litri.

gavranpero:
Još bolje ako je polusintetika, ali sad ulje otpada kao moguć uzrok boje svjećice. Moram staviti nešto drugo osim NGK i Denso, makar pronaći drugačije toplinske vrijednosti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju