Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija
gavranpero:
Ne guši se on, već ima više snage sa čokom. Pošto se sad prenos zaprljao (da li variomat ne ide glatko po bolcni ili kvačilo hvata drugačije, ne znam), imam tu rupu na 20-30kmh. Znači nisam je imao kad sam stavio glanc nove rolnice, već nakon magičnog "otežavanja" istih. Sa više goriva, preskoči tu rupu i fino povlači. Bez više goriva, zaguši se, dok ne prebaci i razvrti.
Lulica 16mm. Jbg, gasi se kad mu zatvorim zrak na luli.
matija84m:
Stalno se vrtis u krug.
Provjeri dali te muci fals zrak. Ako sve brtvi onda ustelaj karb. Prenos ostavi za kraj. A to sta imas 3-5 brojeva vecu diznu neka te ne cudi bitno da dobro radi i prima gas.
gavranpero:
Potrošio sam jednom prilikom pola dezodoransa špricajući oko agregata, ne bi li promijenio zvuk ili pojačao rad. Ništa. Sutra stavljam 70 i proći ću spojeve airboxa sa silikonom (hot glue), da smanjim mogućnost falša. Možda i zbavim drugu kutiju filtera zraka.
matija84m:
Zabrtvi s tom dihtmasom.
Ako mislia da je sve ostalo uredu bacaj se na stelu karba.
gavranpero:
Dizna 70
Zadihtovao aurbox (malo je puštao kad bi duvao u kutiju, nabijao pritisak), ne pušta nigdje zrak, a pravio i vakum.
Ide bolje, rupe skoro i da nema na medjuubrzanju. Lulicu sam ostavio 16, jer sa 18 nisam primjetio neku razliku.
Trokiranje na hladnom startu bi se jedino moglo izbjeći manjom pilot diznom ili ima još načina ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju