Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 2001 Morini karburator verzija

<< < (24/107) > >>

tdj595:
Cudno se ponasa. Dizna 72 bi trebala bit vise manje ok, tj ne bi trebao imat takve probleme s paljenjem. Ocito je da ima viska zraka jer bas kad je prebogat ne leru onda moras dati mrvicu gasa da upali a kod tebe je obrnuta situacija... probaj iglu podignut za 2 zuba ili povecat malo ler diznu pa vidi je li se mijenja situacija sto se tice paljenja.

Da mozda ne koristis kineske dizne, one su uglavnom fulane sto se tice fi.
I ovo sto govoris svjecica da je uvijek crna, je li to
Nakon dugog punog gasa ili na leru/obicnoj voznji?

gavranpero:
Podigao sam iglicu do kraja, sad se bolje ponaša. Nema gušenja i gašenja kod prvog paljenja na leru. Promijenio bi čok, ali ga trebam prvo nabaviti. Ler dizne takodje naručiti. Svjećica nema smedju boju, već samo je garava/crna. Da li je to zbog goriva, uljne pumpe ili nečeg trećeg, ne znam.

Spreman je stari cilindar, razbušen i honovan, Meteor klip 42, Jasil igličasti i još čekam dihtunge da dodju.
Klip i lgličasti mi je obezbjedio dino73n, zahvaljujem mu još jednom.

Zazor karike je 0.30. Nije idealno, ali tako je cilindar honovan. Zazor klipa i cilindra je 0.07.

tdj595:
Ok je 0.3 zazor, nove karike obicno budu oko 0.2-0.25

Najbolje bi mozda bilo karburator promijenit, mozda dellorto 17.5 ako pase

gavranpero:
Zar nije previše 17.5  za 50cc ?

tdj595:
je ali ga mozes ogranicit ulazom u airbox, npr piaggio serijski ima 17.5 ali je ulaz u box 14mm plus ima blokadu na ulazu u karb. To ti govorim mozda da probas dellorto jer bi mozda bolje radio od ovog karba.
Jel ovo serijski od morinija karb i jel ulaz u box 18mm serijski ili

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju