Tehnički kutak > Tuning skutera

Zestok tuning skutera - boost power

<< < (4/9) > >>

SF2 Freak:
Stari moj pa to PIaggo vec i ima tu  shemu sa ventilatorom.

Znaci AC Piaggo ima gore na kapi gumeno crijevo koje se proteze do karba kako bi kao topao zrak grijao karb. Sve kaj treba je crijevo iscupat i zakrenut ga za 90 stupnjeva i gledat ce u ulaz na box.
 :icon_thumright:

Corector:
Svaki vazdusar ima crijevo za grijanje karba. Moras zatvoriti rupcagu koja puse u cilindar tako da sesve preusmjeri kroz crijevo, a talijansko mlohavo to ne bi izdrzalo, pa treba fino sloziti koljeno i armirano crijevo pa direkt na airbox s nekim prikljuckom. A posto airbox ima brtvu, on dobro dihta...

zvonkec92:
Mnogo interesantno, batina 125 takoder ima lulu koja puse drito iz ventilatora po karbu ali u svrhu hlađenja karba jer se nakon duze voznje karb zna ugrijat tolko da ga nemos pipnut prstom kao ni ostatak masine

Zigas:
Sve to je več prije 20 godina probano na VW bubi od kolega. Spojila sva ona crjeva od hladjena direktno na karburator samo za test jer u tom slučaju nije bilo hladjenja. Bez svakog štelanja karburatora je buba išla ko luda, ko da ima 10-15 konja više. Samo ler gas je bio jako visok. Ideju sam tada dobijo od Renault 5 GT Turbo, koji je jedini tada imao turbo na karburatoru. Isti motor bez turba je imao 64KM a sa turbo 110KM. Kolegu je na turbo 5 crkla turbina i u tom vremenu je avto normalno radijo bez turba, samo je imao manje konja ko obični jer je turbo imao manju kompresiju. Turbo nije tu imao utjecanja na ler gas je se turbo pali kasnije. Princip rada je bio, ako ide preko karburatora više zraka onda ide i više goriva, jer se poveča samo brzina protoka u istom omjeru.

Corector:
Ziga svaka cast, ovo je jako jednostavno za rijesiti. Ove neke idejice sto sam spucao, nisu tako dobre i jednostavne kao ova.

Probao sam u airbox ugurati zrak iz kompresora i masina je podivljala iako je klipic bio u leru!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju