Tehnički kutak > Tuning skutera

Molim pomoć oko setup-a za minarelli AC

(1/6) > >>

Arrow:
Pozdrav ekipi!
Dugo sam bio odsutan i evo me nazad sa friskim novostima. Uvijek ste me dobro savjetovali pa bi volio da se to i dalje nastavi. Prijasnjeg Trekkera sam dao bratu a sebi sam naso odlicnog Phantoma AC kojeg sam rastavio kompletno i plan mi je uredit ga kao neki malo jaci base set up. Prihvatit cu sve vase savjete. Moja zelja je da ide 90-100 max ali da uzbrdo vuce. Zivim na brdu i treba mi nesto jace da me vuce za doma. Masu je marki kitova i modela, ja bi vas zamolio da mi napravite setup kao da sebi radite. Znaci neki base ili midrace najdalje bi iso. Sve cu naknadno poslikat i podjelit napredak sa vama. Puno hvala! 😀

tdj595:
A vidi, na minarelliu prvo moras rijesit prijenos znaci linearna pomicna polutka, polini variomat, remen. Onda uzmes neki rez auspuh tipa yasuni z, ako ces na 70cc onda yasuni r. Sto se tice kita, dr evo/tp trophy ti je taman za ac, ako mislis nesto jace onda obavezno alu cilindar iako mislim da ti se na ac ne isplati ic na jace od dreva. Karb isto moras mijenjat, uzmes polini cp 19mm, airbox prosiris na 21mm. I onda sve to postelas, dizne, iglu na karbu, neke tvrdje federe kvacila ovisno o cilindru i auspuhu rolice i to bi ti bilo to. Mozda malo ulja dodat kad tocis ili nabavit pumpu ulja koja se da pojacat. Ima tu posla i para, ovo ti je sve ako oces slozit pravi setup, mada i da samo nabacis drevo, bilo kakav rezonantni spuh i neki variomat i 17.5mm karb, to sve postelas, vec bi na konju bio

dacerovs:
Evo da ja slazem Minu AC:
Airsal Sport 70(alu cilindar dvije karike)
Phbg 21 ili Polini Cp19
Polini Hi Speed vario
Paljenje u advance za 5c
Radilica pune polutke(Doppler Endurance)
Yasuni R auspuh
LC getriba(obavezno) ili 7-10% produzenje na AC
Airbox usis na 21.5mm
Kuplung Doppler SX55 107mm
Zvono neko kvalitetnije 107mm
Prijenos:
Piaggio nepomicna polutka stari tip(smanjena na tokarskom stroju na 123mm) da ide na Minarelli osovinu i Ditech linearna pomicna polutka, HomeMade Overange!!
Remen za Morini AC, 687x16.8, malo duzi da se iskoristi 123mm remence
Ljubicasti centralni ili zeleni za Piaggio
Razbusen dekl(da bude ok za oko) za bolje hladenje

To sve ustelat i peglas preko 100gps garantirano!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

tdj595:

--- Citat: dacerovs - 20 Veljača, 2019, 08:33:13 ---Evo da ja slazem Minu AC:

--- Kraj citata ---
Ako mislis na onaj obicni 65cc kit s airsalovim klipom, ja bi to zaobisao - imao sam takav na piaggio ac, nije to lose ali dr evo ga ubija u svim pogledima. A klip je poprilicno lose kvalitete. Dok su cilindri jako dobri cak nakon jaceg lijepljenja nije bilo traga na cilindru...

Ako si mislio na ovaj airsal 70cc tech racing s vertex klipom, e onda je to druga prica. To bi bio pun pogodak s yasuni r, ja sam ga imao namjeru uzet u LC verziji za pia, ali se nazalost vise ne proizvodi.
https://www.pedparts.co.uk/product/4196/airsal-tech-70cc-racing-cylinder-kit--yamaha-jog-r

Edit: i radilicu ako mijenjas obavezno 12mm uzmi, imas na pedpartsu jasilove npr ova high tech, kvalitetom ko doppler a jeftinija malo.

dacerovs:

--- Citat: tdj595 - 20 Veljača, 2019, 09:40:56 ---
--- Citat: dacerovs - 20 Veljača, 2019, 08:33:13 ---Evo da ja slazem Minu AC:

--- Kraj citata ---
Ako mislis na onaj obicni 65cc kit s airsalovim klipom, ja bi to zaobisao - imao sam takav na piaggio ac, nije to lose ali dr evo ga ubija u svim pogledima. A klip je poprilicno lose kvalitete. Dok su cilindri jako dobri cak nakon jaceg lijepljenja nije bilo traga na cilindru...

Ako si mislio na ovaj airsal 70cc tech racing s vertex klipom, e onda je to druga prica. To je odlican kit, ja sam ga imao namjeru uzet u LC verziji za pia, ali se nazalost vise ne proizvodi.
https://www.pedparts.co.uk/product/4196/airsal-tech-70cc-racing-cylinder-kit--yamaha-jog-r

--- Kraj citata ---
Nemoj usporedivat Minarelli i Piaggio sto se tice cilindara.
Drevo za Minu je dosta jaci naspram Pia Drevo, pogotovo AC verzija, tu je velika razlika.
Btw, ja sam mislio na novu verziju Airsala Sport, borung 46mm.
Zasto Airsal, a ne Drevo??
Pa zato sto AC ima vece radne temperature i ljeti dosta oscilira, a Airsal je alu cilindar i kud i kamo se bolje hladi i samim time bolje ide.

A da je midrace AC u pitanju, onda bi stavio Stg6 Sport Pro mk2 i YasuniR ili Narda, bruuuutalno kvalitetan AC cilindar.
Na SA trenutno taj cilindar dode 130€ i to je cijena za oskara!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju