Tehnički kutak > Tuning skutera
Molim pomoć oko setup-a za minarelli AC
tdj595:
--- Citat: dacerovs - 20 Veljača, 2019, 09:48:01 ---
--- Citat: tdj595 - 20 Veljača, 2019, 09:40:56 ---
--- Citat: dacerovs - 20 Veljača, 2019, 08:33:13 ---Evo da ja slazem Minu AC:
Airsal Sport 70(alu cilindar dvije karike)
--- Kraj citata ---
Ako mislis na onaj obicni 65cc kit s airsalovim klipom, ja bi to zaobisao - imao sam takav na piaggio ac, nije to lose ali dr evo ga ubija u svim pogledima. A klip je poprilicno lose kvalitete. Dok su cilindri jako dobri cak nakon jaceg lijepljenja nije bilo traga na cilindru...
Ako si mislio na ovaj airsal 70cc tech racing s vertex klipom, e onda je to druga prica. To je odlican kit, ja sam ga imao namjeru uzet u LC verziji za pia, ali se nazalost vise ne proizvodi.
https://www.pedparts.co.uk/product/4196/airsal-tech-70cc-racing-cylinder-kit--yamaha-jog-r
--- Kraj citata ---
Nemoj usporedivat Minarelli i Piaggio sto se tice cilindara.
Drevo za Minu je dosta jaci naspram Pia Drevo, pogotovo AC verzija, tu je velika razlika.
Btw, ja sam mislio na novu verziju Airsala Sport, borung 46mm.
Zasto Airsal, a ne Drevo??
Pa zato sto AC ima vece radne temperature i ljeti dosta oscilira, a Airsal je alu cilindar i kud i kamo se bolje hladi i samim time bolje ide.
A da je midrace AC u pitanju, onda bi stavio Stg6 Sport Pro mk2 i YasuniR ili Narda, bruuuutalno kvalitetan AC cilindar.
Na SA trenutno taj cilindar dode 130€ i to je cijena za oskara!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Pa ne usporedujem, ali i na pia i mini drevo ce bit jaci od ovog airsal sporta. A taj na koji ti mislis 46mm, to je 65cc sport kit s airsalovim klipom za koji ti kazem iz iskustva da je smece, za piaggio, a pretpostavljam i za minu. Zato je ovaj tech racing po meni best buy, midrace s 2 karike - ne vrti se previse sto je za ac pozeljno, kvalitetan cilindar od airsala i vertex klip, a cijena 70 funti dzaba... jedino sto je 10mm bolcna klipa, trebalo bi potrazit ako ima 12mm verzija.
dacerovs:
To ti je taj Airsal. 53€
Btw, SportPro je na 12mm bolcni pa tak da treba uzet i odgovarajucu radilicu.
Ako hoce vrtit preko 10 soma okretaja, obavezno Alu cilindar i nece bit problema.
tdj595:
Tako je to je 65cc krivo pise tu
dacerovs:
--- Citat: tdj595 - 20 Veljača, 2019, 11:04:03 ---Tako je to je 65cc krivo pise tu
--- Kraj citata ---
Da, onda je to krs.
Alu Sport je druga prica, zaj#bo sam se, ALU sport je novi koncept sa AssoWerke klipom.
A gle, ima tih cilindara ko u prici, treba vidjet i probat nesto novo, ima Pinasca Tforce/Gforce(gus i alu u istoj verziji)pa Italkit 70alu (najbolja obrada cilindra koja postoji, gilardoni tvornica).
Al mozemo mi tu nabrajat i davat prijedloge i znam da ce na kraju izbor bit Dr.evo jer je najjeftiniji i tjt.
Arrow:
Decki stvarno hvala vam na prijedlozima. Iskreno ne mislim štediti i ne mislim ic na najjeftiniju varijantu. Zelim šut do 90, za dalje mi i nije bitno. Ajde neka padne odluka na Sport pro stage 6 i radilicu 12. E sad, imam polutke od Piagga, sad mi treba znaci pomicna od Ditecha. Sta se tice kvacila nabavio sam Deltu od Malossia. Iskreno, sve cu detaljno poslikat i podijelit sa vama jer imam vremena i nesto sam para skupio, zelim ga poslagat onako za gušt, da nije neka brutalna pila a opet da me zadovolji kuca-posao i da mi je siguran.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju