Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Novi akumulator

<< < (8/9) > >>

kodiaqrs:
Neee zašto si kupio ciakov akumulator. Riknuo mi u autu nakon samo 2 godine.
Btw. trebao bi napuniti akumulator. Zna se isprazniti tijekom stajanja u skladištu. Bolje da si kupio vartin ili nešto drugo

ljubo46:
Ekipa
Kako desifrirati kad je akumulator proizveden?
Konkretno radi se o yuasa ytx9-bs 8ah
Ima kod na sebi 1B17F

3alfa3:

--- Citat: ljubo46 - 09 Studeni, 2024, 17:43:03 ---Ekipa
Ima kod na sebi 1B17F

--- Kraj citata ---

Ne znam, ali taman i da ima bas datum proizvodnje na sebi, to ti nista ne znaci, jer akumulator moze godinama stajat ako nije u njega ulivena kiselina jer tek od tog trenutka pocinje njegov zivotni vijek. Od trena kad se ulije kiselina  (i nadam se obavezno punjenje nakon toga) je ono sto te treba zanimat, a to ne mozes znat ako si ga kupio sa police ducana vec formiranog osim ako ti prodavac to ne kaze i ako mu vjerujes. S druge strane, firme koje prodaju bas akumulatore ih obicno i drze suhe pa kad dodjes kupit ga formiraju. S trece strane, nedavno sam u www.makspower.hr kupio suhi akumulator i sam ga formirao - pitao telefonski jel mi zele prodat takav akumulator i rekli da nema problema (nije bas po propisima, al jebiga - sretni i oni koji su ga prodali i ja koji znam da noviji ne moze bit.

ljubo46:
Ma to sam izvadio aku iz svog motora
Pa me zanimalo koliko je star
Inace pun je i ima voltazu od nekih 12.76v u mirovanju.
Ja cu ga povremeno spojit na punjac u zimi
I da to je suha verzija tj gel

ljubo46:

--- Citat: 3alfa3 - 09 Studeni, 2024, 18:04:10 ---
--- Citat: ljubo46 - 09 Studeni, 2024, 17:43:03 ---Ekipa
Ima kod na sebi 1B17F

--- Kraj citata ---

Ne znam, ali taman i da ima bas datum proizvodnje na sebi, to ti nista ne znaci, jer akumulator moze godinama stajat ako nije u njega ulivena kiselina jer tek od tog trenutka pocinje njegov zivotni vijek. Od trena kad se ulije kiselina  (i nadam se obavezno punjenje nakon toga) je ono sto te treba zanimat, a to ne mozes znat ako si ga kupio sa police ducana vec formiranog osim ako ti prodavac to ne kaze i ako mu vjerujes. S druge strane, firme koje prodaju bas akumulatore ih obicno i drze suhe pa kad dodjes kupit ga formiraju. S trece strane, nedavno sam u www.makspower.hr kupio suhi akumulator i sam ga formirao - pitao telefonski jel mi zele prodat takav akumulator i rekli da nema problema (nije bas po propisima, al jebiga - sretni i oni koji su ga prodali i ja koji znam da noviji ne moze bit.

--- Kraj citata ---
Cek pa jel si ti onda u kawasakia stavio akumulator s kiselinom tj mokri?
Pa jel smije taj unutra ili mora bit “suhi”?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju