Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Novi akumulator

<< < (7/9) > >>

3alfa3:
I za kraj....

Sulfatizacija je glavni problem trajnosti akumulatora. Do nje dolazi kad napon padne ispod nekih 12.5-12.6V, sto je napon nizi od toga, to je sulfatizacija jaca. To je razlog zasto olovne akumulatore (obicni, AGM, GEL - nebitno) treba uvijek drzati 100% napunjene ako je moguce.

To je vjerojatno i razlog zasto mi je u jednom Swiftu aku prdno nakon 3-4 godine: alternator ga nije stigao u voznji napunit koliko ga je anlaser trosio zbog kratkih relacija voznje. Da sam pazio i dopunjavao punjacem, sigurno bi trajao bitno dulje, ali eto, nisam.

skoda90:

--- Citat: 3alfa3 - 16 Siječanj, 2019, 22:58:49 ---
--- Citat: Deki. - 16 Siječanj, 2019, 16:41:20 ---Yuasa me dođe 750 kn i puno se ljudi žalilo na nju.

--- Kraj citata ---
Kakva je to Yuasa za 750kn? To mi zvuci puno preskupo.

--- Kraj citata ---
I ja uzeo yuasu prije par dana 9ah(8.4) i izasla me 320kn  ???
Ulio kiselinu nakon pola sata spojio na punjac(lidlov) punio ga cca 4 sata (0.8A) i ostavio cijelu noc na "odrzavanju"
Drugi dan izmjerio 13v
Ovdje je pumpa odradila pa sam onda mjerio tj slikao....Eventualno ga spojim jos 1-2 do proljeca i to je to  :dontknow:

luka.ck:
Jucer sam kupio novi akumulator yuasa 4ah. Primjetio sam da je u praznom (bez kiseline) na dnu neki pijesak/mikro granule. Jel to normalno kod novog akumulatora?

luka.ck:
Jel itko zna? :dontknow:

muzgavac:
evo nakon 2 godine i 1 mjesec riknula je baterija iz prvog posta, nisam je punio sa punjačom, danas sam uzeo novu istu ciak, da li je netko došao do nivih spoznaja da li je potrebno stavit na punjač ili ne?
U ciaka sam je ovaj put uzeo ne formiranu, to jest moram sam dodat kiselinu, prodavač mi je rekao da nije siguran treba li je puniti ili ne.....da svatko ima neki svoj stav o tome....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju