Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Novi akumulator

<< < (5/9) > >>

3alfa3:
Inace,
prije 50tak dana sam kupio Yuasa AGM aku za svoj Z750 (320kn za 8Ah model), a takav i dolazi originalno s motorom.
Nakon ulijevanja kiseline, odlezao je pola sata i onda prikopcan na CTEK koji ga je punio sa 0,8A strujom. Trajalo je nekih 6-7 sati kad je CTEK prestao punit. Tada sam montirao aku u motor koji cijelo vrijeme stoji u garazi i nisam u medjuvremenu dopunjavao. Danas se isao provozat, ali sam provjerio napon akumulatora prije voznje: 12,96V izmjerio. Zadovoljan.  ;D

Deki.:
Stopice su dobra ideja.
Mislim da skuter ne vuče struju nego dolazi do samopražnjenja olovnog aku.
Samopražnjenje li-ion je minimalno.
Zanima me pošto imam u pretincu ispod volana tvorničku utičnicu od 12v kao upaljač na autu, dali bi preko nje mogao pokrenuti skuter za nuždu, naravno napravio bi utikač da se može spojit na auto

dacerovs:
Covjece, Z750 ima 8ah aku dok moj X8 trazi 11-12ah.
Jel mu stvarno potrebno tolko???

Sent from my iPhone using Tapatalk

3alfa3:

--- Citat: Deki. - 16 Siječanj, 2019, 15:57:16 ---Stopice su dobra ideja.
Mislim da skuter ne vuče struju nego dolazi do samopražnjenja olovnog aku.
Samopražnjenje li-ion je minimalno.
Zanima me pošto imam u pretincu ispod volana tvorničku utičnicu od 12v kao upaljač na autu, dali bi preko nje mogao pokrenuti skuter za nuždu, naravno napravio bi utikač da se može spojit na auto

--- Kraj citata ---

1. Samopraznjenje AGM akumulatora je manje od 2% mjesecno, tako da par mjeseci mirovanja ne moze bit problem ako nema trosenja struje.

2. Tu uticnicu ne mozes koristit za paljenje skutera

3alfa3:

--- Citat: dacerovs - 16 Siječanj, 2019, 16:15:00 ---Covjece, Z750 ima 8ah aku dok moj X8 trazi 11-12ah.
Jel mu stvarno potrebno tolko???

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Kraj citata ---

Z750, 4 cilindra, kompresija nis specijalno, zapravo i ne povuce puno struje kod paljenja

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju