Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Novi akumulator
ljubo46:
--- Citat: PchelaUbica - 16 Siječanj, 2019, 09:20:47 ---Ja sam imo na aautu exide i jako dugo je trajao , vise od par godina. Sad ga imam na skutu, iako je jedan od tih najeftinijih al zasad se odlicno ponasa.
--- Kraj citata ---
Imam ga i ja i izdrzao je 7godina jos je agm
Dok je varta durala 9 godina a kod bratica ista 11godina u golfu mk4 originalna
Deki.:
Kupio bi litij-ionski aku.
Dođe 750kn, dali to šta valja?
3alfa3:
--- Citat: Deki. - 16 Siječanj, 2019, 12:55:48 ---Kupio bi litij-ionski aku.
Dođe 750kn, dali to šta valja?
--- Kraj citata ---
Vjerojatno nije litij ionski nego lithium-iron (barem bi trebao bit). Valja ako je kvalitetan, prednost iskljucivo sto je jako lagan. Mana je sto na niskim temperaturama nema snage pa je obicno savjet da se upale svjetla na pola minute barem i onda pokusa upalit.
Osim ako ti nije do ustede tezine, nema smisla to stavljat
Deki.:
Unibat mi crkne svake zime usred nekorištenja.
Na Downtownu je komplicirano doć do akua, treba skinut sic, kadicu prtljažnika i poklopac kućišta akua.
Kad napunim Unibat uredno mi traje cjelu sezonu
Ali na proljeće treba šarafit i zato bi kupio li-ion.
Bitno mi je da aku preživi zimu
3alfa3:
--- Citat: Deki. - 16 Siječanj, 2019, 14:10:29 ---Unibat mi crkne svake zime usred nekorištenja.
Na Downtownu je komplicirano doć do akua, treba skinut sic, kadicu prtljažnika i poklopac kućišta akua.
Kad napunim Unibat uredno mi traje cjelu sezonu
Ali na proljeće treba šarafit i zato bi kupio li-ion.
Bitno mi je da aku preživi zimu
--- Kraj citata ---
Pa ako ti skuter vuce struju u mjeri koja isprazni aku u 3 mjeseca, riknut ce ti svaki akumulator, litijski je tu jos osjetljiviji od olovnog - ako mu napon ode na dulje od par sati ispod dozvoljenog, mozes ga odma bacit u smece.
Zasto jednostavno ne montiras na aku stopicama kabel pa da ga mozes punit po potrebi bezz serafljenja - tak ja imam na Z750 od CTEKa? Ili ako ti skuter ima "master" osigurac, njega izvadis pa aku nebu pod potrosnjom i trebao bi prezivit zimu ako je napunjen prije mirovanja, pogotovo ako je AGM koji ima dosta manje samopraznjenje od klasicnih akumulatora.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju