Ostalo > Motocikli
Necu vise biti zadnji - Yamaha MT03 '16 13K
jeeves:
Nedavno sam stavio progresivne prednje i zadnji amortizer.
Osjetno manje propada na jakom kočenju, puuuno stabilniji u zavojima i lakše prati putanju.
Žao mi je što ih nisam odavno promjenio. Stavio isto ulje u prednje vilice, 10w.
Motor je KLV 1000.
Cijena oko 200€, prednji Wirth, zadnji HyperPro.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
3alfa3:
--- Citat: jeeves - 18 Ožujak, 2019, 13:44:22 ---Nedavno sam stavio progresivne prednje i zadnji amortizer.
Osjetno manje propada na jakom kočenju, puuuno stabilniji u zavojima i lakše prati putanju.
Žao mi je što ih nisam odavno promjenio. Stavio isto ulje u prednje vilice, 10w.
Motor je KLV 1000.
--- Kraj citata ---
osobno imam linearne (srecom, serijski su takve, da nisu, stavio bi ih jer mi takve odgovaraju), nisam vozio na progresivnima, a navika je zajebana stvar ;D . Progresivne daju mekanu voznju na manjim opterecenjima (komfor), a kako se sabijaju, tako je ovjes sve tvrdji. Tu se i nacin stelanja preloada razlikuje, jer: nije linearno (inicijalno ce imat veci hod samo pod tezinom vozaca dok motor stoji). KLV1000 i je motor od kojeg se najcesce zahtijeva komfor, a kad ga se optereti, naravno da i stabilnost mora postojati. Za to su progresivne opruge dusu dale. Ali progresivne opruge su kompromis koji pokusava pomirit 2 zapravo suprotna ponasanja ovjesa: komfor i performanse, a kod mene je kompromis samo moja platezna moc kad su motori u pitanju :D
Corector:
Sad je zahladilo pa vilica radi bas lijepo. :toothy12: Ma nije to nista prolematicnk, samo sam navikao traziti vise od ovjesa. Kocnice broj 1, ovjes isto broj 1 cim se prestanem zamarati s prethodnim :laughing7: A za masinu me nikad nije toliko vuklo koliko ovo prvo dvoje.
Cim zatopli napadam za nijansu spremniji taj ovjes.
3alfa3:
aha, ja imam zimski i ljetni setup rebounda na motoru :D
jeeves:
--- Citat: 3alfa3 - 18 Ožujak, 2019, 13:54:01 ---
--- Citat: jeeves - 18 Ožujak, 2019, 13:44:22 ---Nedavno sam stavio progresivne prednje i zadnji amortizer.
Motor je KLV 1000.
--- Kraj citata ---
osobno imam linearne (srecom, serijski su takve, da nisu, stavio bi ih jer mi takve odgovaraju), nisam vozio na progresivnima, a navika je zajebana stvar ;D . Progresivne daju mekanu voznju na manjim opterecenjima (komfor), a kako se sabijaju, tako je ovjes sve tvrdji. Tu se i nacin stelanja preloada razlikuje, jer: nije linearno (inicijalno ce imat veci hod samo pod tezinom vozaca dok motor stoji). KLV1000 i je motor od kojeg se najcesce zahtijeva komfor, a kad ga se optereti, naravno da i stabilnost mora postojati. Za to su progresivne opruge dusu dale. Ali progresivne opruge su kompromis koji pokusava pomirit 2 zapravo suprotna ponasanja ovjesa: komfor i performanse, a kod mene je kompromis samo moja platezna moc kad su motori u pitanju :D
--- Kraj citata ---
Ovjes je sad tvrđi i na manjim brzinama, morao sam smanjiti preload u odnosu na linearne.
Zadnji kraj se malo podigao. Potegnuo crtu od farova na zidu od garaže i nakon zamjene crta farova se spustila oko 1.5cm (udaljenost oko 2 metra. Sad bi trebao malo podignuti farove)
Serijski ovjes je sam po sebi mekan i sad je kontakt motora sa podlogom puno bolji, trebam se još malo zabaviti oko postavki.
Ovjes je obično stavka na kojoj manje-više svi proizvođači štede.
Navikneš se na ono što imaš, ali uvijek ima bolje. Sve zavisi, kao što si rekao, koliko smo spremni izbrojiti $$$ 😉
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju